SUSURLUK Belediye Meclisinin 2021'deki biri olağanüstü olmak üzere 17 meclis toplantısının yarıdan fazlasına katılmadığı bildirilen AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün üyeliği düşürüldü.

Meclis toplantısında mazereti dinlenilen İbrahim Dürmüş için yapılan oylamada, İYİ Parti ve CHP’li üyeler evet, AK Parti ve MHP grupları ise ret oyu kullandı. Dürmüş’ün üyeliği oy çokluğuyla düşürülmüş oldu.

DÜRMÜŞ’ÜN YERİNE ÇETİN GELECEK

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney başkanlığında dün düzenlenen Belediye Meclisi’nde AK Partili üye İbrahim Dürmüş’ün üyeliği düşürüldü. Kendisi de mecliste olan Dürmüş yapılan oylama sonucunda 10’a karşı 6 oyla üyeliği düşürülmüş oldu. Dürmüş’ün yerine AK Parti’denbaşka bir isim Susurluk Belediye Meclis üyeliğine getirilecekken İYİ Parti’li Mehmet Çetin’in de Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gideceği belirtildi.

SAVUNMASI YETERLİ GÖRÜLMEDİ

Susurluk Belediye Meclisi’nin Ocak ayı meclis toplantısında İYİ Partili Ömer Öztürk’ün verdiği önergenin görüşüldüğü Şubat ayı meclisinde İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliği düşürüldü. Dünkü meclis toplantısında İbrahim Dürmüş’ün verdiği savunma okundu. Savunmanın yeterli görülmemesi sonrasında yapılan oylamada 10 meclis üyesi Dürmüş’ün üyeliğinin düşürülmesinden yana oy kullanırken, 6 üye de düşürülmemesi yönünde oy kullandı. Meclis üye sayısının salt çoğunluğunun arandığı oylama şartları yerine getirildiğinden Dürmüş’ün üyeliği oy çokluğuyla düşürüldü.

“BÜYÜKŞEHİR’DE DENGELER DEĞİŞİYOR

AK Parti Susurluk Belediye Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün üyeliğinin düşürülmesinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de dengeler değişti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP’nin sayısal üstünlüğü kalkarken, CHP, İYİ Parti ve Bağımsız üyelerin sayısal üstünlüğü gerçekleşti. Buna göre Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti 44, CHP 30, İYİ Parti 15, MHP 1 ve Bağımsızlar 3 üyeyle temsil edilecek. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınacak kararlarda ise bağımsızların oyu belirleyici olacak. Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 45 üye bulunurken, Millet İttifakı ise 45 üye yer almış olacak. Alınacak kararlarda 3 meclis üyesi belirleyici rol oynayacak. Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki bağımsız üyelerin durumların bakıldığında CHP’den ihraç edilmesine rağmen Millet İttifakı’na yakın olan Cengiz Dikici, Bandırmalı bağımsız üye Basri Ersan Kırbaş ve İvrindi Bağımsız Üyesi Raşit Günhan’ın oyları belirleyici olacak. Nisan ayı meclisinde yapılacak seçimlerde Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekilliği ile Büyükşehir belediye Encümeni ile komisyonları alabileceği bağımsız üyelerin oylarıyla belli olacak.

(Kaynak: Balıkesir Politika Gazetesi)

Editör: Haber Merkezi