Başbakan Erdoğan İstanbul'da partisinin Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı'nda aralarında Balıkesir'in de bulunduğu 21 ilin belediye başkan adayını açıkladı.
Haliç Kongre Merkezi'ndeki toplantıda, Balıkesir adayı olarak Edip Uğur'un ismi anons edilince büyük coşku yaşandı. Balıkesir'den giden yüzlerce partili Uğur için tezahüratta bulundu.
Başbakan Erdoğan, "Sıra geldi Balıkesir'e" dediğinde sinevizyonda Balıkesir ve ilçelerinden çeşitli görüntülere yer verildi. 
Balıkesir Üniversitesi'ne önemli yer verilen tanıtımda, sağlık alanındaki yatırımlar gösterilerek merkez ve ilçelerdeki hastaneler ekrana getirildi. TOKİ'nin Balıkesir ve ilçelerde yaptığı konutlar ile Edremit Belediye binası ve Bandırma'daki Etibor tesislerinden görüntüler aktarıldı. Merkez ve Körfez hava alanlarıyla İçme Suyu Arıtma Tesisleri, Balıkesir Atatürk Stadı ile merkez ve ilçelerdeki barajlar gösterildi. 
Balıkesir görüntüleri için Başbakan Erdoğan, "Bu gördükleriniz mevcut belediyenin yaptıkları değil, bizim yaptıklarımız. Geçmişte yine Ak Partili belediyemizin yaptıkları." ifadesini kullandı. 
BALIKESİR'E ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Erdoğan şöyle konuştu. 
"Artık büyükşehir olan Balıkesir'e Ak Partiyle birlikte yeni bir anlayışı getirsin. Sağlıkta, eğitimde neler yapıldığını gördünüz.  Ulaşımın nasıl olduğunu gördünüz. Sporun nasıl olduğunu gördünüz. Hava alanı en kısa sürede size hizmetinize başlıyor. Balıkesir daha da güzel olacak.
Balıkesir'e de çok önem veriyoruz. Balıkesir adayımız genel başkan yardımcım A.hmet Edip Uğur.
Balıkesir, Ahmet Edip Uğur beyle çok büyük ivme yakalayacak." 
Erdoğan, daha sonra il başkanı Mahmut Poyrazlı ile milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Tülay Babuşcu'yu sahneye davet etti, büyükşehir belediye başkan adayı olarak ilan ettiği Edip Uğur'la elleri havaya kaldırdı.


AHMET EDİP UĞUR KİMDİR?
A. Edip Uğur, 7 Nisan 1950'de Balıkesir'de doğdu. 
Babasının adı İsmail Hakkı, annesinin adı Güzide'dir. 
Kimya Mühendisi ve Sanayici; İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 
Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı yaptı. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı. 18, 22, 23. Dönem Balıkesir Milletvekili. 
Uğur, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi