MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirerek Mısır, Tunus, Libya ve Suriye'nin ardından sıranın Türkiye'ye geleceğini iddia etti. Bulut, "Başbakan Erdoğan, düne kadar Suriye Lideri Beşşar Esed'a 'Kardeşim' diye hitap ediyordu. Şimdi sokaklarda insanlar öldürülürken sessizliğe bürünüyor. " dedi.

MHP Milletvekili Bulut, partisinin il birasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ı, Libya ve Suriye'ye yönelik dışpolitikadan dolayı eleştiren MHP'li Bulut şu görüşleri savundu:

"Mübarek Ramazan günü Suriye'de insanlar öldürülüyor, hükümet, 'Bu bizim iç meselemizdir. ' diyor. Bundan bir iki ay önce 'Kardeşim' dediği o ülkenin devlet başkanını bugün hedefe almış, karşı tavır geliştirmekte. ABD'nin İsrail'le birlikte yayılma politikalarının taşeronluğunu üstlenmektedir. Sayın Başbakan'a sormak gerekir; Irak, ABD tarafından demokrasi getireceğiz diyerek yakılmıştı. Şimdi de Libya yanıyor. Libya'da koalisyon güçleri, 3 aylık bebekleri öldürüyor. Bunlar insan değil mi? Bu koalisyon içinde Türkiye yok mu? Türk hükümetinin gönderdiği güçler yok mu? Ne işi var Türkiye'nin Libya'da? Gitmeden önce Başbakan, 'Bizim ne işimiz var orada?' demişti. Şimdi ben soruyorum, senin ne işin var Libya'da Sayın Başbakan? Müslüman bir ülke, bizim eski bir vilayetimiz bombalanıyor. Bombalayan güçlerle birliktesiniz. "

Editör: Haber Merkezi