AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, TBMM'nin duvarında yer alan ve bugüne kadar lafta kaldığını savunduğu 'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünün uygulamaya konulduğunu belirterek, ''Bugün artık artı ve askeri vesayetin olmadığı bir Türkiye var'' dedi.

Balıkesir'de partisinni il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileriyle biraraya gelerek değrelendirmelerde bulunan Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ak Parti hükümetinin terörü bitirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Son aylarda yaşanan terör olaylarında şehit verilen mehmekçiklerin acısını tüm ülke olarak hissedip paylaştıklarını kaydeden Uğur, bölücü teröre yönelik 30 yıldır sürdürülen mücadelenin yeni dönemde daha farklı boyutlarda, ciddi şekilde ve kararlılıkla yapılacağını bildirdi.

Uğur, ''AK Parti hükümeti olarak terörü bitirmeye, ülke gündeminden yok etmeye kararlıyız. Bu hedef doğrultusundaki mücadele başlamıştır. PKK terörü ile en iyi şekilde mücadele edilecek ve sonlandırılacaktır. Hükümetimizin bütün çalışması, başbakanımızın gayretleri bu yönde. Bütün milletimiz inansın ki, bu mutlaka gerçekleşecek. Terör belasıyla biz 30 yıldır mücadele ediyoruz. Bundan sonraki dönemde daha değişik bir mücadele olacağını, terörün en aza indirileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Artık bu mücadele başlamıştır.'' diye konuştu.

- YENİ TÜRKİYE, YENİ ANAYASA -

Uğur, 10. yaşını kutlayan AK Parti'nin önümüzdeki Kasım ayında ise iktidardaki 9. yılını kutlayacağına dikkat çekti. ''Kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi'' ve ''Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak'' diyerek yola çıktıklarını ifade eden Uğur, insan odaklı ve millet eksenli bir siyaset uygulayıp birçok değişime imza attıklarını kaydetti.

''Devlet varsa millet için vardır'' dediklerini hatırlatan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Meclisin duvarında ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin’ yazıyordu ama bu söz hep lafta kalıyordu, uygulanmıyordu. Bugün Türkiye değişti. Artık yeni bir Türkiye var. 'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir' deyişi artık yürürlükte ve geçerli. Bugün yargı ve askeri vesayetin olmadığı bir Türkiye var. Mafyaların olmadığı, yeraltı dünyasının olmadığı bir Türkiye var. Mafyaların olmadığı, yeraltı dünyasının olmadığı, Türkiye ağırlıklarından kurtuluyor. Onun için 12 Eylül 2010’da Anayasa’nın 35. maddesini değiştirdik. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni anayasayı meclis yapacak. Milletin seçtikleri yapacak. Millet nasıl istiyorsa öyle anayasa yapılacak.''

- YARDIM İSTEYEN TÜRKİYE'DEN YARDIMA KOŞAN TÜRKİYE'YE -

AK Parti Genel Başkan Yardımcıs ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Türkiye'nin Ak Parti iktidarı döneminde siyasi ve ekonomik istikrarı yakalamanın yanında dünyada sözüne ve gücüne itibar edilen bir ülke haline dönüştüğünü anlattı.

''IMF kapılarında nöbet tutan, el açan Türkiye tarihe karıştı' diyen Uğur, "Yardım alan değil, yardım eden bir ülke olduk. Nerede bir felaket var, mağdur var Türkiye oraya koşuyor. İşte Ramazan’da Başbakanımız Somali’ye koştu. Oradaki insanlara büyük bir yardım kampanyası başlatıldı. Biz fukaranın, garip gurebanın emrindeyiz. Ülkemizde bu yardımlar yapılırken bir taraftan da Somali’ye koştuk, oradakilerin yardımına koştuk. Türkiye’de sadece biz varız, başka parti yok. Biz seçimlerde ne dedik? Biz iktidarız, iktidara talibiz. Diğer partilerin liderleri kendi iktidarlarını devam ettirme gayreti içerisinde dedik. Dediğimiz çıktı. Bu partilerin liderleri şimdi kendi partilerinin içerisinde kendi iktidarını devam ettirmeye çalışıp, kendi iç meseleleriyle meşguller. Onların ülke problemleri, vatandaşın, milletin derdiyle dertlendikleri yok. Halkımız bunu birkez daha anladı, çünkü herşek onların gözü önünde ayan beyan cereyan ediyor. Ak Parti olarak birlik, beraberlik içerisinde tefrikaya düşmeden hizmete devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi