Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) 9. Olağan Büyük Genel Kurulu Holiday Inn Otel'de yapıldı. İbrahim Erdoğan genel başkanlığındaki yönetim açık oylama sonucu güven tazeleyerek oybirliği ile yeniden seçildi.
Kongre Balıkesir, Eskişehir, Kayseri, Adana, Karabük, Sakarya, Yalova, Çorum, Gaziantep, Diyarbakır, Kocaeli, Gebze, Samsun, Ordu, Aydın, Afyonkarahisar, Mersin, İzmir, Antalya, Trabzon ve Bursa'dan toplam 120 delegenin katılımıyla gerçekleştirildi.
Tek listenin katıldığı kurula Bursa Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Vakfı Başkanı Yılmaz Karaca, ASGD İl Başkanları, delegeler, TÜFAD Bursa Şube Başkanı Metin Begüm ve misafirler katıldı. Atilla Sertel'in divan başkanlığını yaptığı kongreye 80 delege katıldı. Genel Kurulda İbrahim Erdoğan'ın oluşturduğu tek liste oy birliği ile kazandı.
Anadolu'nun sesinin daha gür çıkması gerektiğini belirten ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, "6 yıl önce göreve geldiğimizde üç ana maddeyi ilke edinerek göreve geldik. Bunların birincisi ASGD'nin maddi ve manevi çıkışını sağladık. İkinci maddemiz, büyük sorun olan sahalara giriş için verilen serbest giriş kartlarının verilmesiydi. Bu sorunu da çözdük. Üçüncü maddemiz derneğimizin sadece bir kaç şehirde değil, adında bulunan Anadolu sözcüğünün hakkını vermekti. Bunu da gerçekleştirdik ve güçlü bir sivil toplum örgütü olduk" dedi.
ASGD'nin sivil bir toplum örgütü olmakla birlikte, nerede bir toplumsal sorun varsa orada da olduklarını belirten Erdoğan, "Derneğimiz meslek örgütü olmakla birlikte bir sivil toplum örgütüyüz. Nerede toplumsal bir sıkıntı varsa elemeze taşın altına koymak olduğuna inanıyorum. Dernek olarak Türkiye'de bir ilkede imza attık. Meslek örgütlerinin kentler arası işbirliğinin geliştirilmesi için yeni kararlar alınarak valilerinde onayı alınarak çalışmalar yapıldı. Serbest giriş kartlarının dağıtımı için Danıştay'ın aldığı kararın uygulanması için, Futbol Federasyonu'nun yetkisi olmadığı kararına verdi. Görevin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olduğuna karar verildi. Bu kararın uygulanması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.
İbrahim Erdoğan'ın üçüncü dönem için oybirliğiyle yeniden genel başkanlığa seçildiği kongrede daha önce 18 olan yönetim kurulu üye sayısı yapılan tüzük değişikliğine dayanılarak 13 kişiye düşürülmesine rağmen, Balıkesir Şube Başkanı Zikri Evner, yönetim kurulunda yer aldı. Balıkesir Şube Başkanı Evner, ASGD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanlar Kurulu Üyesi olarak yeni dönemde görev yapacak.
ASGD Genel Merkez 9.Olağan Genel Kurulunda, Balıkesir'i delegasyonda yer alan ASGD Şube Başkanı Zikri Evner, Şube Sekreteri Ramazan Demir, Şube Saymanı Mahmut Acaröz, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Doğan, Denetleme Kurulu Üyesi Mustafa Sütçüoğlu, ASGD Genel Merkez Delegesi Atilla Kaya ve ASGD Onursal Üyesi merhum Aydın Filizel'in oğlu ASGD Genel Merkez Delegesi Ertan Filizel başarıyla temsil etti.
ASGD 9.Olağan Genel Kurul toplantısı sonrasında, Balıkesir Şube Başkanı Zikri Evner bir değerlendirme yaptı. Evner, 2012 yılının Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’nin 20. kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak, önümüzdeki yıl Balıkesir şubesi olarak bir dizi etkinliğe imza atmanın hazırlıklarını başlattıklarını açıkladı.
ASGD Şube Başkanı Evner, "Ramazan Demir, Mustafa,Sütçüoğlu, Mahmut Acaröz, Atilla Kaya, Zeki Doğan ve Ertan Filizel'den oluşan Balıkesir delegasyonuna, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket ettikleri için samimi teşekkürlerimi iletmeyi bir borç biliyorum. Bundan sonraki süreçte de, aynı dayanışma içinde, ASGD Balıkesir Şubesi tek yürek halinde, daha nice önemli başarıların altına imza atacağına canı gönülden inanıyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimde yeni yönetim şu
isimlerden oluştu: İbrahim Erdoğan, Yılmaz Karaca, İbrahim Bursalı, Ömer Faruk Çiftçi, Necmettin Özdemir, Orhan Kızılaslan, Ahmet Şan, Metin Çelik, Ali Fikri Aşık, Arif Basri Baş, Zikri Evner, Ali Atan, Engin Bayrı.
Denetim Kurulu: Cevat Türe, Semih Gülen, Süha Bozkurt
Onur Kurulu: Mustafa Cengiz, Orhan Balcı, Hüsnü Aslan
TGF Delegeleri: İbrahim Erdoğan, Ömer Faruk Çiftçi, İbrahim Bursalı, Bülent Özyazıcı
Basın Vakfı Delegesi: Cevat Türe
Editör: Haber Merkezi