Balıkesir Üniversitesi, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’na (BESYO) kayıt yaptırma hakkı elde eden öğrencileri belirlemek üzere her yıl yapılan Özel Yetenek Sınavı’nın, 2011-2012 eğitim-öğretim dönemi organizasyonu 12 Temmuz’dan itibaren yoğun bir katılımla gerçekleştirilmeye başlandı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da, sınavın farklı aşamalarında bizzat seçmelerin yapıldığı pisti ve salonu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

20 Temmuza kadar sürmesi beklenen sınavda, bu yılki başvuru sayısında geçen yıla göre yaklaşık üç kat gibi rekor bir düzeyde artış gözlendi. Sınavın yapısı, ilki kız ve erkekler 100 metre koşu testleri ile kızlar 800 metre ve erkekler 1500 metre koşu testleri, ikincisi koordinasyon testi olmak üzere iki aşama olarak belirlendi.

250'si kız olmak üzere bin 192 aday, sınavın her iki aşamasını da en kısa sürede başarıyla bitirip kayıt yaptırmaya hak kazanan 169 kişi arasında yer alabilmek üzere birbirleriyle kıyasıya rekabet etti.

Sürat ve yetenek bileşimini yakalayabilmek için büyük bir çabanın harcandığı parkurlarda, adaylar birbirlerine destek olurken, zaman zaman başarılarını ya da başarısızlıklarını aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

Üçü kız olmak üzere 9 Milli sporcu için kontenjan ayrılan bu yılki sınavda, Yöneticilik Bölümü’ne de ilk kez ikinci öğretim öğrencisi alınacak.

Editör: Haber Merkezi