Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı ve Sporun Enleri Ödül Töreni Kurtdereli Spor Salonu’nda yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenlerin açılış konuşmalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil İbrahim Koyuncu ve Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç yaptı.


Daha sonra katılımcılara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir olarak merkezinde insan olan hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi. Göreve geldikleri günden beri Balıkesiri gelişmiş kentler seviyesine çıkartmak, yaşadığımız şehrin marka değerini yükseltmek için bir çok projeye imza attıklarını belirten Başkan Uğur, “Şehrin geleceğine değer katacak vizyon projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz, Mahalle Ligi Futbol Turnuvamız, Türkiye çapında ses getiren, dikkatleri şehrimize çeken bir organizasyon-marka haline geldi. Turnuvamızı, 20 ilçemizin tümünde, 12- 18 yaş arası gençlerimizin tümüne hitap eden dev bir turnuvaya, ciddi bir lige dönüştürdük. Toplamda 33 bin sporcuya ulaştık. Artık marka haline gelen turnuvamızın dördüncüsü, bu yıl da yoğun bir katılımla devam edecek” diye konuştu.

DAĞITILAN TOP SAYISI 40 BİNE ULAŞACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 712 okula toplamda 15 bin top dağıtımında bulunduğunu ifade eden Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:

Geçtiğimiz yıl dağıtımını gerçekleştirdiğimiz 15 Bin adet top, Balıkesir ilimizin tamamında toplam 712 okulumuza Büyükşehir Belediyemiz tarafından ulaştırıldı. Aynı şekilde bu yıl da alımı yapılan 25 bin adet futbol, basketbol ve voleybol topuyla, okullarımıza ve amatör spor küplerimize dağıttığımız top sayısı 40 bine ulaşacak. Yine amatör spor kulüplerine eşofman, sedye ve antrenman malzemelerini temin ettik. Biz bu hizmetleri günlük değil, kalıcı olarak planladık-uyguluyoruz. Nitekim sadece malzeme değil; Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na kalıcı bir bina yapımı için yer tahsisini de yaptık.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AMATÖR SPORA 8 MİLYON 527 BİN LİRA

Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar spor ve sporcuya desteklerinin sürdüğünü belirten Başkan Uğur, “Göreve geldiğimizden bu güne amatör spor kulüplerine yaptığımız yardımlar, Mahalle Ligi Futbol Turnuvası ve malzeme yardımlarıyla spora yaptığımız yatırım toplamda 8.527.000,00 TL’ye ulaştı. Bu yaz 21 branşta yaz spor okulları açtık ve 5 binin üzerinde çocuğumuza spor yapma imkânını sağladık. Engelli çocuklarımızı da unutmadık. Geçtiğimiz tüm bir yıl boyunca her haftanın çarşamba günü spor yapmalarını sağladık. Biz sporu her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Çünkü yaptığımız yatırımlar, biliyoruz ki malzemeden öte gençlerimize- yani geleceğimizedir. Spor’a ve sporcuya olan desteklerimiz tüm hızıyla devam edecek. Biz sporu her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Çünkü yaptığımız yatırımlar, biliyoruz ki malzemeden öte gençlerimize- yani geleceğimizedir” dedi.

Başkan Uğur’un konuşmasının ardından Vali Ersin Yazıcı da bir konuşma yaparak amatör spora verilen desteklerin artacağını söyledi. Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından Jimnastik Kulübü tarafından bir gösteri yapıldı. Gösterilerin ardından amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunulurken, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece elde edilen sporun enlerine ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Törene Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, daire başkanları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sporcular ve spor kulüplerinin yöneticileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi