TFF 1. Lig’in 20. haftasında futbolseverler, Balıkesirspor forması giyen Taşkın Çalış’ın tarihe geçen performansına tanıklık etti. 27 yaşındaki futbolcu, Akhisarspor maçında serbest vuruştan attığı gollerle Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Roberto Carlos, Juninho, Alex de Souza, Gheorghe Hagi, Pierre van Hooijdonk’un bile gerçekleştiremediği bir başarıya imza attı.

Akhisarspor maçının 39. dakikası oynanırken Onurcan Güler, ceza sahasının hemen dışında topa eliyle müdahale etti. Onurcan’ın ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalmasına neden olan serbest vuruşta topun başına Taşkın Çalış geçti. Yaptığı vuruşla ağları havalandıran Taşkın Çalış, 41. dakikada Balkes’i 1-0 öne geçirdi.

İlk yarının son dakikaları oynanırken Akhisarspor kalecisi Halil Yeral, ceza alanı dışında topa elle müdahale ettiği için kırmızı kart gördü. Kazanılan serbest vuruşta bir kez daha vuruşu kullanan Taşkın Çalış, 45. dakikada bu kez de oyuna yeni giren yedek kaleci Emircan Seçgin’i avladı. Taşkın’ın attığı iki serbest vuruş golü, ilk yarının skorunu belirledi.

Maçta uzatma dakikaları oynanırken Aydeniz Et Balıkesirspor, bir serbest vuruş daha kazandı. 90+1. dakikada kullanılan serbest vuruşta ta topun başına geçen Taşkın, kendisinin ve takımının üçüncü golünü ağlara bıraktı. Balkes, Taşkın’ın serbest vuruşlardan hat-trick yaptığı karşılaşmayı 3-0 galip tamamladı.

TÜRKİYE’DE İKİNCİ,
DÜNYADA DOKUZUNCU

Maçın kahramanı olan Taşkın Çalış, serbest vuruştan hat-trick yapan Türkiye’de ikinci, dünyada ise dokuzuncu futbolcu oldu. Türkiye’de daha önce Ankaragücü forması giyen Yılmaz Özlem, 19 Mayıs 2001 tarihinde Erzurumspor ile oynanan maçta serbest vuruştan üç gol birden kaydetmişti. Taşkın Çalış, tam 20 yıl sonra benzer bir başarıya imza atmayı başardı.

Dünyada serbest vuruştan hat-trick yapan sekiz futbolcu var.
İşte o isimler:

Giuseppe Signori (Lazio): 1994 / Lazio 3-1 Atalanta

Kostas Frantzeskos (PAOK): 1997 / PAOK 6-0 Kastoria FC

Ray McKinnon (Dundee United): 1997 / Dundee United 3-2 Kilmarnock

Marcus Assunçao (Santos): 1998 / Bahia 3-3 Santos

Sinisa Mihajlovic (Lazio): 1998 / Lazio 5-2 Sampdoria

Yılmaz Özlem (Ankaragücü): 2001 / Ankaragücü 5-2 Erzurumspor

Cristiano da Silva (Kashiwa Reysol): 2015 / Kashiwa Reysol 3-3 Vegalta Sendai

Adrian Justinussen (HB Torshavn): 2020 / HB Torshavn 5-0 Argja Boltfelag

Editör: Haber Merkezi