BALIKESİRSPOR Kulübü'nde yaşanmakta olan "çöküş dönemi"ne fren niteliğinde son dakika gelişmesi yaşandı. Vali Hasan Şıldak ile Büyükşyehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geç kalınmış olsa da "kötü gidişi" durdurmak amacıyla harekete geçti. 

Büyükşehir Belediyesi'nin sahibi olduğu Yayla'daki OnHan Otel'de "Balıkesirspor'u Kurturma Yemeği" düzenlendi.

TAHTA AÇILACAK

Ticaret Borsası Başkanı Rahmi Kula, Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti adtına Hüseyin Bekki, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Ali Yıldız ile iş dünyasından isimlerin katıldığı yemekte  kırmızı-beyazlı kulübün dünü, bugünü, geleceği konuşuldu. İş dünyasının önde gelen isimleri de maddi destekte bulundu.

ŞİRKETLEŞME GÜNDEMDE

İlk etapta yaklaşık 20 milyon liralık bir rakama ulaşıldığı öğrenildi. Bu parayla transfer tahtasının açılmasının sağlanacağı ve takımın bir alt lige düşmesinin önlenmeye çalışılaşacağı kaydedildi.

Bu arada, şirketleşme konusunda da girişimlere start verildi. 

MEVCUT YÖNETİM: BİZİM GAYRETİMİZLE OLDU

Balıkesirspor Kulübünün mevcut yönetimi Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanının ev sahipliği yaptığı yemek sonrası, kamuoyunda farklı söylemlerin dillendirilmesi üzerine, "Bizlerin gayretiyle bugünlere gelindi" açıklamasını yaptı.  

Kulüpten yapılan açıklama şöyle: 

“Balıkesirspor yönetim kurulu Başkanı Sayın Nedim Ömer’in en büyük uğraşı, hatalar zinciriyle birikmiş borçlardan ve yüksek faiz sorunlarından kurtulma çabaları doğrultusundadır. İşlerinin hiç kolay olmadığının farkında ve bilincinde olarak yönetime talip olundu. Maddi sıkıntılar sportif alanlara da yansıyor. Ne var ki atılacak adımların ve harcamaların çok hesaplı ve kesinlikle doğru olması gerekir. İşin hatalara ve mazeretlere tahammülü kalmadığı süreçte yapılması gerekenin kaybedilen güvenin tekrar kazandırılması olduğu aşikârdır. Bu vesile ile;
 

56 yıllık bir çınar olan şanlı Balıkesirspor’umuzun mali ve sportif sıkıntılarının çözüme kavuşturulması için gecesine gündüzüne katan Sayın Nedim Ömer başkanlığındaki yönetimin başta Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak olmak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz ile haftalarca süren görüşmeler neticesinde bu günlere gelindiği unutulmamalıdır.


Defalarca bir araya gelinerek kurtuluş reçetesinin hayata geçirilmesinde şehrimizin en büyük mülki amiri Sayın Valimiz Hasan Şıldak ile birlikte her daim bu büyük camiadan desteklerini esirgemeyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, bizleri sabırla dinlemişlerdir. Samimiyetimize yönelik inançları doğrultusunda “Balıkesirspor için birlik ve beraberlik temalı istişare” yemeğinde bir araya gelebilmenin sevincini ve gururunu yaşadık.

Bizlerin olduğu gibi Kıymetli büyüklerimizin de göstermiş oldukları hassasiyet şehrimizin en büyük marka değerine yönelik çok büyük bir kazanım olmuştur. Uzun yıllardır beklenen bu birliktelikte şehrimizin kıymetli iş insanlarının da desteği ile yaktığı meşale geleceğimizi aydınlatmış, camiamıza umut olmuştur. O akşam orada bulunan herkesçe bir kez daha görülmüş ve hissedilmiştir ki; el ele vererek kenetlenip birlikte olursak aşılamayacak engel, üstesinden gelinemeyecek bir sorun yoktur.

Ligden düşmüş, gelir kaynakları yok denecek kadar azalmış, transfer tahtası kapalı, borç batağındaki kulübümüzün bugünlerini ve yarınlarını kurtarmanın mücadelesinde bizlere inanıp güvenerek yönetimimize tam destek veren Sayın Valimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Oda Başkanlarımıza ve iş insanlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Bu günlere kolay gelinmedi. Adeta ilmek ilmek işlenen şeffaflık politikası, yıkılan ve yok edilen güveni tekrar kazandırmak adına verilen mücadele hususunda bir başarı söz konusu ise bu tamamen Balıkesirspor yönetim kurulu Başkanı Sayın Nedim Ömer ve mevcut yönetimine aittir.

Bu güne kadar verilmeyen maddi ve manevi desteğin Balıkesirspor’umuza kazandırılmasından kendilerine pay çıkararak etiket peşinde olanların bu çabalarının beyhude olduğu hepimizce malumdur. Balıkesirspor Yönetimi; birlik ve beraberlik içerisinde, makam ve koltuk peşinde olmadan “karanlıktan aydınlığa” sloganıyla çıktığı bu kutlu yolda kulübün geleceğini garantiye almak için gereken tüm adımları atmış ve atmaya da devam edecektir.
SAYGILARIMIZLA”

Editör: Haber Merkezi