Balıkesirli milli güreşçi Yasemin Adar, Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda, 75 kiloda Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek dünya şampiyonu oldu ve Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar tarihindeki ilk altın madalyayı kazandırdı.

Adar'ın başarısını hatırlatan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Yasemin kardeşimiz Paris'te göğsümüzü kabarttı. Adını spor tarihine altın harflerle yazdırdı. Türkiye kadınlar güreşte ilk defa dünya şampiyonu çıkardı. O da Balıkesirli ve Altıeylül'lü kardeşimiz Yasemin Adar oldu. Kendisini bir kez daha yürekten tebrik ediyoruz" dedi.

Şampiyon güreşçi Adar ise, Başkan Kafaoğlu'na ve meclis üyelerine ilgi ve destekleri için teşekkür ederken, yeni hedefini Olimpiyat Şampiyonluğu olarak belirlediğini söyledi.

Balıkesir doğumlu olan Yasemin Adar, gülle atma ile başladığı spor hayatına daha sonra güreşle devam etti. Mersin'deki 2013 Akdeniz Oyunları'nda, 2016'da Letonya'nın başkenti Riga'da ve 2017'de Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen Avrupa şampiyonalarında birincilik kürsüsüne çıkan Adar, son olarak geçtiğimiz ay Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanmıştı.

Editör: Haber Merkezi