Balıkesirspor Başkanı Ümit Arslan’ın, kış ayı transfer tahtasının açılması için imza vermediğini ileri sürdüğü ekip arkadaşı İlhan Eker, yaşananlara açıklık getirdi.  "Para istediysem yüzüme tükürsünler" diyerek iddialı bir dil kullanan ünlü futbolcu ve spor adamı Eker, “Arabamı teminat göstererek hata mı yaptım?  Hem başkan sezon başı UÇK için 3-4 saat kala niçin istifa edip çekip gitti?” diye sordu. Eker'i, başkan Ümit Arslan'ın davranışlarına tepki amacıyla istifa eden Başkan Yardımcısı Metin Özpınar da doğruladı.

Altyapısından yetiştiği Balıkesirspor'a hem futbolcu hem yönetici olarak hizmet etme şansı yakalayan İlhan Eker, kendisi gibi Balıkesirspor aşığı olan deneyimli spor ve iş insanı Metin Özpınar'la birlikte Altın Otel’de düzenlediği basın toplantısında, yaşanan sürece ilişkin açıklamalar yaptı.

Balıkesirspor’a yakışmayacak mesnetsiz iddiaların ortaya atıldığı dile getirerek sözlerine başlayan İlhan Eker, “Ben, transfer tahtasının açılabilmesi için Balıkesirspor’dan bir kuruş para istemedim. Buna, benimle görüşmeye gelen yönetici arkadaşlarım, Ahmet Sakbaş, İbrahim Şener Akdeniz ve Aytuğ Yarmaz şahittir. Kendilerinden isimlerini açıklamak için izin aldım. Bunu herkesin bilmesini istiyorum” dedi.

YANLIŞ MI YAPTIM?

Buna rağmen, hesabına para yatırılarak, isminin ortaya konulmasına anlam veremediğini ifade eden İlhan Eker, “Sezon başında kulübümüzün puan silme cezası almaması için arabamı teminat göstererek, yanlış mı yaptım? Bir puanı parayla satın almak mümkün mü?” diye sordu.

Sezon başında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlar nedeniyle, aracını teminat olarak gösterdiklerini belirten İlhan Eker, “Bunu, bir hafta boyunca başkanımız ve yönetici arkadaşlarımızla istişare ettik. Bizim, bu teminatı vermemiz gerekiyordu. Son gün, SGK’ya gittiğimde Başkan, müdürün odasında beni bekliyordu. Sinan Eren arkadaşımız da oradaydı. Onun aracı da Vergi Dairesine ipotek edildi. Böylece, takımımızın puanının silinmesine mani olduk. Kötü mü yaptık? İlhan Eker yanlış mı yaptı” dedi.

BU BİZİM NAMUSUMUZ

Aralık ayında aracındaki ipoteğin çözüleceğine dair söz verildiğini kaydeden İlhan Eker, “Bu bizim namusumuz, ilk işimiz olacaktı. Yapılandırma olacak, sorun çözülecekti. Yönetici arkadaşlarım buna şahittir ama ondan sonra gelinen süreci biliyorsunuz. Anlaşmazlıklar, tatsızlıklar olabilir ama siz  herhangi bir kulüp tarihinde, başkanın sözüyle yöneticilerin görevden alındığına dair açıklama gördünüz mü? Ben görmedim” dedi.

BEN 1 KURUŞ PARA İSTEMEDİM

Konunun bu duruma gelmesine anlam veremediğini ifade eden İlhan Eker, “Ne oldu da olay, bu raddeye geldi? Cevap yok. Olabilir, beraber yol yürüdük. Balıkesirspor zarar görmesin diye yola çıktık. Aynı yolda mücadele edip, çile çektik. Sonrasında sosyal medyada rencide edici, itibar suikasti yapılarak, böyle bir açıklamanın yapılmasına rağmen, benim ağzımdan herhangi bir kelime duydunuz mu? Beni çoğu kişi aradı. Hep, ‘Balıkesirspor zarar görmesin. Biz, beraber yol yürüdük. Benim açıklama yapmam doğru olmaz’ dedim, ama gelinen UÇK sürecinde yönetici arkadaşlar geldi. Ben, bir kuruş para istemedim. Hani bu iş Aralık’ta çözülecekti? Ne zaman çözecekseniz, o zaman çözelim” dedi.

Sezon başında takımın TFF 1. Lig’de tutunmasını hedeflediklerini hatırlatan İlhan Eker, “Takım ligde kalsın. Borçlarımızı ödeyelim. Yeni bir yapılanma içerisine girelim ve gelecek yıla dair planlar yapalım diye düşündük. UÇK’yı açmakla sorun bitmiyordu” dedi.

ÜMİT BAŞKAN, İSTİFA ETTİ

İlhan Eker, sürecin sıkıntılı olacağını bilerek yola çıktıklarını ifade ederken Ümit Arslan'la ilgili ilginç bir detayı kamuoyu ile paylaştı. Eker, “Sezon başı UÇK dosyalarını çözüme kavuşturacağımız son gün, başkan "ben istifa ediyorum" diyerek kulüpten ayrıldı.  UÇK için saat 3-4 kala istifa edip, çekip gittiğini biliyor musunuz?  Başkan, nereye gitti? İnsanları yüzde 10’a ikna etmeye zorladığımız için süreç uzadı. Bir arkadaşımız, son gün paranın tamamını istediği için başkan, isitfa ettim diyerek çekip gitti. Ben şoka uğradım” açıklamasını yaptı. 

450 BİN LİRA VERDİM

Sezon başındaki transferlerin yapılabilmesi için kulübe 450 bin Lira verdiğini belirten İlhan Eker, “Ben, o gün şirketimi sıkıntıya sokarak, kulübün kasasına 450 bin Lira civarında para sokarak, hata mı yaptım? Herkes, ortaya para koymaya çalıştı. Hata mı yaptık? Puanımız silinmesin diye arabamı teminat göstererek, hata mı yaptım” dedi.

Yapılan transferlerle ilgili eleştirilere açıklık getiren İlhan Eker, şöyle devam etit: 

Zaten aldığımız oyuncuların çoğu, UÇK’da dosyası olan oyuncular. Takımımızı bilen, fedakarlık yapan arkadaşlardı. Hepsinin maliyetlerini açıkladık. İkili ilişkilerimizle bazı oyuncuları sona ana kadar tutabildik. Teklif almalarına rağmen, başkanın çekip gitmesine rağmen, beklediler. Maliyeti düşük transferleri son anda yaptık ama yıpranmış, parasını alamamış ve motivasyonu düşük oyuncular ile anlaştık.” 

İSMAİL YÜKSEK İÇİN MÜCADELE ETTİM

Fenerbahçe’den İsmail Yüksek’in kiralanmasının kolay olmadığı belirten İlhan Eker, “Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin ile görüşüp, İsmail Yüksek’i o saate kadar beklettim ama transferi açıp açamayacağımız belli değildi. Ona rağmen, yine 12’ye kadar yetiştirdik.

Şimdi, İsmail Yüksek’i Fenerbahçe’ye benim geri çağırttığım şeklinde söylentiler çıktı. Fenerbahçe’ye selamla oyuncu gönderemezsiniz. Kaldı ki İsmail Yüksek, gitti, iki gün sonra da forma giydi” dedi.

MESUT HOCA, BENİM TAKIM KAPTANIM

Teknik adam tercihleri ile ilgili de açıklama yapan İlhan Eker, şunları söyledi: 

“Ben Mahmudiye’de doğdum. Bu topraklarda okuyup, büyüdüm. 17 yaşında Gençlerbirliği’ne transfer oldum. Mesut Dilsöz’ü benim istemediğime dair söylentiler yayıldı. Mesut Hoca’ya kongreden 2-3 ay önce söz verilmiş.

Mesut Hoca, benim takım kaptanlığımı yaptı. Yunus İçüz, benim, Balıkesirspor’da aynı ranzayı paylaştığım arkadaşım.

Tabii ki onların olmasını isterim, ama hep yapılan yanlışın yapılmaması gerektiğini, paralarının ve haklarının verilmesinin yanı sıra arkalarında durmamız gerektiğini söyledim. Bursaspor maçından sonra, ‘Hocayı gönderelim’ dediler, karşı çıktım. Adanaspor ve kupa maçlarından sonra da aynı şeyleri yaşadık. İlginç günlerden geçiyoruz. İnşallah Balıkesirspor'umuz zarar görmez. Allah doğrularla beraberdir.” 

METİN ÖZPINAR: BURADA BİR YALAN VAR


 

Kulüp Başkanı Ümit Arslan'ın yönetim kurulu toplantısında tavırlarına tepki amaçlı görevinden istifa eden kulüp başkan yardımıcıs Metin Özpınar da şunları söyledi: 

"Burada bir yalan var. Bu konularda ben de çok doluyum. Sorun varsa, işi çözecek olan yöneticiler ve işin başındaki başkandır. Bu işe soyundu isen sonuçlarını da bilmen lazım. Sezon başında UÇK, son güne kaldı. Yöneticiler, cebinden bir şeyler koyduktan sonra, başkan, kulüpten çekip gitti. Buna bütün yöneticiler şahittir."

ÜMİT ARSLAN, BALIKESİRSPOR’U YARI YOLDA BIRAKTI
Önceki dönemlerde de kırmızı-beyazlı kulübe yönetici olarak hizmet veren ve fedekarlıkları bulunan Metin Özpınar, sezon başı istifa eden Ümit Arslan’ı iki gün sonra zorla geri döndürdükleri açıkladı.

Özpınar, “Ben, hiçbir transfer görüşmesine katılmadım. Son anda evrakları Bursa’ya gönderip, lisans çıkardık. Hatta bir oyuncu ile hiç görüşme yapılmamasına rağmen, ‘Ümit Başkan söz verdi’ dediler. ‘Başkan söz verdi ise bizim sözümüzdür’ deyip, oyuncuyu transfer ettik. Başkan ise ‘İstifa ediyorum’ deyip gitti. Balıkesirspor’u yarı yolda bıraktı. Arkadaşlarının emeklerini hiçe saydı.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi