Uluslararası sularda İsrail güçlerince hukuksuz şekilde alıkonulan Küresel Sumud Filosu’nun Türk ve yabancı aktivistleri, Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul Havalimanı’na ulaştı.
Gazze’ye insani yardım ulaştırmak ve ablukayı kırmayı hedefleyen filonun kahramanları, aileleri ve yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

Aralarında Balıkesirli emekli öğretmen Abdullah Gündem (50), Doktor Halil Rıfat Çanakçı (49), Doktor Ergün Akpınar (55) ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Haşmet Yazıcı (44) gibi isimlerin bulunduğu aktivistler, havalimanında duygusal anlar yaşattı.
CANBEY GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Karşılamada yer alan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, gözyaşlarına hâkim olamadı. Canbey, “Havalimanında karşıladığımız bu onurlu yolculuğun kahramanlarına milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Cesaretleri ve direnişleri, insanlığın vicdanında ebediyen yaşayacaktır” dedi.
DEVLETİMİZE MİNNETTARIZ
Küresel Sumud Filosu, 44 ülkeden yüzlerce aktivisti bir araya getirerek Gazze’deki insani krize dikkat çekmeyi amaçlamıştı. Ancak filo, uluslararası sularda İsrail’in drone ve deniz baskınlarıyla durdurulmuş, 200’e yakın aktivist alıkonulmuştu. Türkiye’nin diplomatik çabaları ve İHA takibiyle serbest bırakılan 48 Türk aktivist, “Devletimize minnettarız” mesajıyla döndü.
Havalimanındaki karşılama, Türk bayrakları ve sarılmalarla dolu anlara sahne oldu. Buluşma, milyonların vicdanını yansıttı. Filo, Gazze ablukasına karşı küresel direnişin sembolü olarak tarihe geçti. Aktivistler, “Daha güçlü döneceğiz” diyerek mücadele azimlerini vurguladı.



