Forbes tarafından paylaşılan habere göre Apple güvenlik araştırmacılarına özel iPhone modelleri vermeye başlayacak. Bu sayede iPhone’un güvenlik açıklarının araştırmacılar tarafından daha rahat tespit edilebileceği belirtiliyor.

Buna ek olarak Mac işlem sistemindeki açıkların tespit edilebilmesi için Bug Bounty adında bir güvenlik araştırma programı başlatılacak.

Özel iPhone ile güvenliğin artırılması hedefleniyor!

Apple’ın bu detayları Perşembe gününe kadar devam edecek Black Hat güvenlik konferansında paylaşması bekleniyor. Güvenlik araştırmacılarına özel iPhone’lar tasarımsal açıdan fark içermezken, kilitleri kaldırılmış olacak.

Tabi, şirket çalışanlarının kullandığı iPhone’lar kadar açık olmayacak. Ancak, araştırmacıların işletim sistemini daha rahat bir şekilde izlemesine imkan tanıyacak. Örneğin telefonlar, işletim sisteminin veya bellek gibi belirli bileşenlerin güvenlik açıklarının aranmasına izin verecek.


Bunun yanı sıra uzun bir gecikmenin ardından Mac için hata ödül programı başlatılıyor. Bu yılın başlarında bir güvenlik araştırmacısı, kötü niyetli kişiler tarafından hazırlanan oyunların yönetici ayrıcalıklarına gerek duymadan sistem anahtarlarına erişebildiği bir açık tespit etti.

Ancak, Apple hata ödül programının sadece iOS için geçerli olduğu belirterek araştırmacıya ödül vermeyi reddetti. Nihayet bu hatayı telafi edecek adım atıldı.
shiftdelete

Editör: Haber Merkezi