Apple’ın merakla beklenen yeni akıllı telefon modeli iPhone X nihayet tanıtıldı. Hem kasa yapısı hemde donanımsal özellikleri ile dikkat çeken iPhone X, kamerası, kasası ve işlemcisi ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

Bu zamana kadar karşımıza çıkan akıllı telefonlardan farklı olarak FaceID’ye sahip olan cihaz, yüzünüzü yaklaştırdığınız zaman hızlı bir şekilde cihazı açabiliyor. i

Phone modellerinde iPhone 5s’den sonra TouchID karşımıza çıkıyordu. iPhone’un 10. yılına özel karşımıza çıkan iPhone X’de artık FaceID adı verilen teknoloji karşımıza çıkıyor. Bu teknoloji ile beraber yüzünüzü kullanarak hızlı bir şekilde kilit açabileceksiniz.

iPhone X Özellikleri ve Fiyatı!

iPhone X ile beraber artık FaceID ile yüzünüzle kilidi açabileceksiniz. Ayrıca FaceID kullanılarak bir çok özelliğin de aktif edildiğini söyleyebiliriz. Örneğin iMessage üzerinden Animoji adı verilen özellik ile beraber kişiselleştirilebilir emojiler ekleyebileceksiniz.

Bir önceki iPhone modellerine göre kasa anlamında bir çok değişikliğin yapıldığını söyleyebiliriz. Kasanın paslanmaz çelikten yapılıyor olması, ayrıca ön ve arkasının cam olması dikkat çekiyor. iPhone X’in donanımsal özelliklerine bakacak olursak dikkat çekenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Kamera: 12 MP çift lense sahip olan kamera, f/1.8 ile f/2.4 ile dikkat çekecek. OIS yani Optik stabilizasyona sahip olan kameraların ikisi de video çektiğimizde sarsıntısız videolar çekebilecek. iPhone X’de işlemcinin hızlandırılması ile beraber kamera da çok hızlı bir şekilde fotoğraf çekebilecek. Böylelikle çekim yaparken hiç bir anı kaçırmamış olacaksınız.

TrueDepth kamera ile beraber selfie çekimlerinde portre modunda çekim yapılabilecek. Ayrıca portre ışığını da kullanabileceksiniz. Böylelikle çektiğiniz fotoğraflarda yüzünüzü daha da ön plana çıkarabileceksiniz.

İşlemci: A11 Bionix işlemci ile beraber 64 bit 6 çekirdekli, işlemci dikkta çekecek. İşlemcinin çok daha hızlı çalışmasından dolayı bir takım işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğiz. Böylelikle bir önceki modellere göre ısınma sorunu da giderilmiş olacak. İşlemci iOS 11 ile beraber tam uyumlu çalışabilecek.

Ekran & Kasa: Neredeyse çerçevesiz ekran ve kasası ile dikkat çeken iPhone X, paslanmaz çelikten yapılması ile büyük bir beğeni toplayacak. Paslanmaz çelik kasanın diğer kasa modellerine göre daha sağlam olmasına rağmen kasanın ön ve arkasında cam tasarımı kullanılması cihaz kullanımını tedirgin edecek.

Uzay grisi ve gri renkleri ile dikkat çekecek olan iPhone X, Apple’ın sitesine eklenmiş durumda. Ön siparişlerin alımı sonrasında dağıtılmaya başlanacak.

iPhone X Fiyatı Ne Olacak?

iPhone’un 10. yılına özel olarak tanıtılan iPhone X, beklenenin üstünde fiyat etiketiyle dikkat çekiyor. Yurtdışı fiyatı 999 dolar olan iPhone X, Türkiye fiyatı ne olacağı hakkında belirsizliğe sahip. Ancak yaklaşık 5.500 TL civarında olacağı söyleniyor.

Sektöre Kasım ayında giriş yapacağı söylenen iPhone X’in ne zaman Türkiye’ye geleceği hakkında da belirsizlik var. Ancak kasım ayı sonunda, aralık ayı başlangıcında karşımıza çıkacağı söylenmekte.

Editör: Haber Merkezi