Dünyanın en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta gizlilik riski var. Telefon kilidiniz açıkken WhatsApp'ınıza erişen biri, tüm özel konuşmalarınıza ve belgelerinize ulaşabilir. 

Gizliliği sağlamak için telefon şifresi yeterli olmayabiliyor... Bazı Android ve iOS uygulamalarıyla WhatsApp'ınıza parola koyabilir ve sizden başkasının mesajlarınızı görmesini engelleyebilirsiniz. İşte o uygulamalar: 

WhatsApp Lock: Kurulumu son derece basit olan bu program, telefon PIN kodu gibi 4 haneli bir kod ile Whatsapp mesajlarının gizliliğini sağlıyor. Uygulamayı indirdikten sonra karşınıza PIN giriş ekranı geliyor. 


Şifrenizi belirledikten sonra sonra ise otomatik kilitleme süresini ayarlayacağınız ekran karşınıza gelecek. Böylece WhatsApp'ı açık unuttuğunuzda bile ekran kilitlenecek.

Lock for WhatsApp: Lock for WhatsApp ise rakam yerine desen koruması sağlıyor. Eğer isterseniz hem desen hem rakam parola da kullanabilirsiniz. 
Ancak uygulamanın kullanım şartları var; web tarayıcınıza bir sık kullanılan ekliyor, ana sayfayı değiştiriyor ve arama yapmak için ana ekrana bir kısayol ekliyor. 

AppLock: Bu uygulama parmak izi koruması yapabildiği gibi, gizli mesajınızı okumaya çalışan kişinin fotoğrafını çekiyor. Parmak izi koruması için Android 6.0 ve üzeri işletim sistemi kullanıyor olmanız ve cihazınızda parmak izi okuyucu bulunması gerekiyor. 

Uygulamayla Facebook, Fotoğraflar, Messenger, Snapchat ya da dilediğiniz her uygulamayı koruma altına alabiliyorsunuz. Ayrıca 'intruder selfie' özelliği ile telefonunuza izinsiz girenlerin fotoğrafını da ön kameradan çekebiliyor. 
CM Security Antivirus AppLock: Uygulamayı çalıştırdığınızda tepedeki kilit simgesine tıklayın.WhatsApp'ın yanındaki kutuyu işaretleyin ve alttaki Protect (Koru) ibaresine dokunun.Korumada kullanılacak deseni çizmenizi istenecek.Daha sonra bu deseni yeniden çizin.Done (Tamam) tuşuna basın.Artık koruma deseni WhatsApp'a eklendi. Açmaya çalıştığınızda bu deseni çizmeniz gerekecek. 
iAppLock: iPhone'da WhatsApp'a şifre koymak biraz daha çetrefilli. Bunun için jailbreak yapılmış, yani kırılmış bir iPhone'a ihtiyacınız var. Jailbreak yapmayı sağlayan Cydia uygulamasının mağazasında yer alan iAppLock da parolayla uygulamaları korumanızı sağlıyor.
Yani bu uygulamayla tüm uygulamalarınızı koruyabilirsiniz. Tek yapmanız gereken korumalı uygulamalar listesine WhatsApp'ı eklemek ve parolanızı belirlemek.
Editör: Haber Merkezi