Balıkesir siyasetinin son günlerdeki en sıcak başlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın AK Parti’ye geçip geçmeyeceğine yönelik iddialar olmaya devam ediyor. Kamuoyunda peş peşe dile getirilen bu söylentiler sürerken, Balıkesirli gazeteci İsmail Koca dikkat çekici bir kulis bilgisini paylaştı.
ERDOĞAN'ın VEKİLERLE
BULUŞMASINA KONU OLDU
Koca’nın aktardığına göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Necip Fazıl Ödül Töreni öncesinde önceki dönem AK Partili milletvekilleriyle bir yemekte bir araya geldi.
Yaklaşık 30 milletvekilinin katıldığı yemekte, Cumhurbaşkanı Erdoğan salona gelmeden önce yapılan sohbetlerde konu Balıkesir’e ve AK Parti’ye geçeceği iddia edilen Ahmet Akın’a geldi.
GÖRÜNTÜLÜ ARADILAR
Bu sırada 26. Dönem Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, “Yahu arayalım kendisine soralım” diyerek Ahmet Akın’ı görüntülü aradı. Başkan Akın’ın her zamanki güler yüzüyle telefonu açtığı, görüşmede medyada yer alan “transfer” iddialarının konuşulduğu ifade edildi.
UMREDEN SELAM ve DUA
Görüşme sırasında Mustafa Ilıcalı’nın, “Başkanım, birazdan Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birlikte olacağız, selamlarınızı iletelim mi?” sorusuna Ahmet Akın’ın; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sevdiğini, kendisine dua ettiğini ve hürmetle selamlarını iletmelerini istediği belirtildi.
BAŞKAN ERDOĞAN:
GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM
Kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girdi ve yemek başladı. Mustafa Ilıcalı’nın anlatımına göre, görüşmede aktarılan selam Cumhurbaşkanı Erdoğan’a birebir iletildi. Erdoğan’ın yüz ifadesinin değiştiği ve gülümseyerek,
“Ve aleykümselam… Gözlerinden öpüyorum, siz de selamımı iletin” dediği aktarıldı.
AKIN CEPHESİNDE NELER OLUYOR?
Öte yandan, eşiyle birlikte umre ibadeti için kutsal topraklarda bulunan CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, daha önce sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada AK Parti’ye geçeceğine ilişkin iddiaları bir kez daha yalanlamıştı.
SİYASETTE HER AN HER ŞEY OLUR
Ancak Türk siyasetini yakından izleyenlerin çok iyi bildiği bir gerçek var: Siyasette 24 saatin bile çok uzun bir süre olduğu sık sık yaşanan örneklerle hafızalarda. Geçmişte, “Kim uyduruyor bunları?” diyerek iddiaları reddeden bazı isimlerin, birkaç gün sonra AK Parti saflarında yer aldığı da kamuoyunun malumu.
Bu nedenle Ahmet Akın’la ilgili iddiaların tamamen kapanıp kapanmadığı sorusu, Balıkesir ve Ankara kulislerinde şimdilik canlılığını koruyor. Siyasetin diliyle söylersek; “Kesin konuşmak için henüz erken olmakla birlikte her an her şey olabilir.”
*
HABER | YORUM
Ahmet Akın’ın, bugüne kadar siyasette bıraktığı izleri koruyarak ve Balıkesir’in kaybettiği ivmeyi yeniden kazanması adına, merkezi yönetimle uyumlu bir çizgide yoluna devam etmesi gerektiği görüşündeyim. Büyükşehir ile Ankara arasındaki kopukluk, Balıkesir’de hizmetlerin eksik kalmasına neden oluyor.
Seçildiği günden bu yana partisinin yerel teşkilatları tarafından yeterince sahiplenilmeyen Ahmet Akın’ın, hem Büyükşehir’de hem de kendi partisi içinde yalnızlaştığı açıkça görülüyor.
Umre dönüşü yaşanabilecek olası bir siyasi değişimin ve son dönemde artan baskıların, bu süreci hızlandırdığı kulislerde konuşuluyor.
Sonuç olarak, olası bir yön değişikliğinin yalnızca Ahmet Akın’a değil, “10 numaralı şehir” Balıkesir’e de kazandıracağına inananların sayısı her geçen gün artıyor. Balıkesir’in artık kaybedecek zamanı yok.
◾Ramazan DEMİR





