Balıkesir'de il başkanlığına yeniden seçilen Mahmut Poyrazlı'yı kutlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti il teşkilatını ziyaretinde partililere moral aşıladı, ''Türkiye'de hiç kimsenin hayal edemiyeceği yatırımlar, hizmetler yapıyoruz. Teşkilatlamızın başı dik. Farkımız bu. İşte Ak Parti bu'' dedi.
Bakan Eroğlu, İvrindi ilçesindeki Ardıçtepe Barajı ve İvrindi Büyükyenice Göleti ile taşkın koruma tesislerinin temel atma töreninin ardından Balıkesir'e döndü. AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek yeniden il başkanlığına seçilen Mahmut Poyrazlı ve yönetimini kutlayan Bakan Eroğlu, burada partililere, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Balıkesir'de yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Eroğlu, tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri durumundaki Balıkesir'de, Devlet Su İşleri (DSİ) aracılığıyla yapılarak hizmete sunulan 4 adet sulama tesisi ile 230 bin dekar tarım arazisinin sulamaya açılmasının sektörü daha da canlandıracağını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlattıkları '1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi'nden her ilin nasiplendiğini belirten Veysel Eroğlu, ''En büyük nasibi merkez köyleriyle 17 ilçesine 42 göletin yapılacağı Balıkesir alacak. Böylece, büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçecek. Tarım arazileri cazibeli modern sulama sistemine kavuşacak.'' diye konuştu.
Veysel Eroğlu, Türkiye'de güzel işlerin olduğunu, geçmiş iktidarlar döneminde söz verilmesine rağmen 10-20 yılda bitirilemeyen işlerin, bugün süresinden önce tamamlanarak hizmete sunulduğunu ifade etti.


Eroğlu, şöyle devam etti:
''Biz Türkiye'de hiç kimsenin hayal edemeyeceği yatırımlar yapıyoruz. Bunları muhalefetin hayal etmesi mümkün değil. 2002 öncesi paradan 6 sıfır atılacağı, devletin borçlanması sıfırlı rakamlara inecek, enflasyon canavarı ortadan kalkacak, dünyada çin'den sonra ikinci büyüme hızı Türkiye'de olacak, IMF'ye rest çekeceğiz. Onlarsız yolumuza devam edeceğiz herkes gülerdi. Bunlar, onlar için hayaldi, ama bizim için gerçek oldu. Farkımız bu. İşte Ak Parti bu.''

Bakanlığının yılda 300-400 açılış yaptığını anlatan Eroğlu, ''Eskiden bir bakanın küçük bir kulübeyi açmak için gittiğini biliyorum. Biz geçen sene Devlet Su İşleri'nin yaptığı 98 tesisi topluca açtık. Bizden önce hükümetler döneminde devletin bir temel atma törenine bir Bakanlar Kurulu gelirdi. Bizde öyle birşey yok. Zamanla yarışıyoruz. '' dedi.

