Balıkesir'in içme ve sulama suyunu sağlayan İkizcetepeler barajında doluluk oranı henüz rahatlatan seviye ulaşmamasına rağmen son yağışlar ilaç gibi geldi. Gönen Barajındaki doluluk oranı yüzde 100 seviyesini aştı.

İKİZCETEPELER'DE
SU SEVİYESİ HİÇ YOKTAN İYİDİR DEDİRTTİ

Ikizcetepeler Baraji

Balıkesir'in içme suyu ihtiyacının karşılandığı ve bölgedeki ova köylerdeki tarım arazilerinin sulandığı Altıeylül Selimiye köyündeki İkizcetepeler Barajındaki doluluk oranı 16 Nisan 2026 itibariyle yüzde 77.88seviyesine ulaştı.

NİSAN YAĞIŞLARI CAN VERDİ

İkizcetepeler'deki su seviyesi Şubat ayı başında 25.02 idi. Mart ayı başında ise yüzde 46 seviyelerinde idi. Bu oran Mart sonu ve Nisan başındaki yağışlarla birlikte bugün itibariyle yüzde 77.88 oldu.

YÜZDE 7'DEN YÜZDE 77'YE

Ikizcetepeler Baraj Eski Yol

Barajda geçen yılın Kasım ayında ise, su seviyesi tarihinde ilk kez yüzde 10 seviyesinin altına düşmüştü. Barajdaki doluluk oranı 16 Nisan 2026 itibariyle 77.88'e çıktı. Bu oran geçen aylara göre sevindirici de olsa, yüzde 85-90 seviyelerine ulaşması yaz ayları için güvence olacak.

GÖNEN BARAJI DOLDU TAŞTI

Gonen Baraji

Anneler günü nasıl ortaya çıktı? Niçin kutlanır?
Anneler günü nasıl ortaya çıktı? Niçin kutlanır?
İçeriği Görüntüle

Bu arada Sulama - Enerji - İçme suyu amaçlı kullanılan Gönen Barajı'nda ise, geçen yıl sonlarında yüzde 13 olan doluluk oranı 10 Nisan 2026 itibariyle yüzde 100 seviyesini aşarak 104.22 oldu.

İKİZCETEPELER BARAJI HAKKINDA

Ikizcetepeler Baraji Na

Barajın Yeri Selimiye | Altıeylül
Akarsuyu Kille çayı
Amacı Sulama %16 - İçme Suyu % 84
İnşaatın (başlama-bitiş) yılı 03.03.1986-13.05.1992
Gövde dolgu tipi Kum-çakıl zonlu toprak dolgu
Gövde hacmi 1.115 hm3
Yükseklik (talvegden) 52 m
Normal su kotunda göl hacmi 164,56 hm3
Normal su kotunda göl alanı 9,60 km2
Sulama alanı 4 688 ha

GÖNEN BARAJI HAKKINDA

Gonen Baraji1

Barajın Yeri Balıkesir - Gönen İlçesi
Akarsuyu Gönen Çayı
Amacı Sulama - Enerji - İçmesuyu - Taşkın Kontrolü
İnşaatın (başlama-bitiş) yılı 1986 - 1997
Gövde dolgu tipi Kil Çekirdekli Kaya Dolgu
Gövde hacmi 2.4 hm3
Yükseklik (talvegden) 78 m
Normal su kotunda göl hacmi 164 hm3
Normal su kotunda göl alanı 15.4 km2
Sulama alanı 17.553 ha

IKIZCETEPELER-BARAJI-BA6

Haber: Balıkesir