Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın göreve gelmesiyle birlikte hız kazanan Toplum Destekli Polislik çalışmaları kapsamındaki "Karesi Umut Ateşi" projesi, Türkiye'nin en iyisi oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 il arasında Hatay'ı ikinci, Van'ı üçüncü seçti. 

Söz konusu projede, Roman gençlerin oturduğu mahallelerden seçilen 15 yaş altı 40 gence, Balıkesir Türk Müziği Korosu Şefi Sıtkı Sahil tarafından 5 ay eğitim verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da konser veren gençler, şimdi Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni ve konservatuar kazanmak için çalışıyor.
 
Şehre şampiyonluk kazandıran Karesi Umut Ateşi projesi öğrencileri, İl Emniyet Müdürü Aydın'ı makamında ziyaret etti. Polis Haftası'nı kutlayıp bir de minik konser verdiler. Ziyarette konuşan Aydın, emeği geçen başta Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli olmak üzere bütün şubelerdeki meslektaşlarına teşekkür etti.

Birincilik ödülünü Ankara'da İçişleri Bakanı'nın elinden alan Balıkesir Polisi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de "gözbebeği" oldu.

ÖDÜLÜ VALİ ARSLAN'A ARZ ETTİ
Emniyet Müdürü Ömer Aydın, birincilik ödülünü Vali Yılmaz Arszlan'a takdim etti. Toplum Destekli Polislik uygulamaları ile ilgili bilgi veren  Aydın, “Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları, vatandaşlarımızın destekleri ve personelimizin özverili çalışmaları ile Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından böyle bir ödüle layık görüldük. Yaptığımız çalışmalardaki bize olan desteği ve liderliği dolayısıyla almış olduğumuz ödülü Sayın Valimize arz etmenin gururunu Balıkesirlilerle paylaşıyoruz.” dedi.



VALİ ARSLAN;
"HER ALANDA BİRİNCİLİĞİ HEDEFLİYORUZ"
Balıkesir’in her alanda Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almasını hedeflediklerini ve çalışmalarını buna yönelik sürdüklerini dile getiren Vali Yılmaz Arslan, şunları kaydetti: 
"Toplum Destekli Polislik uygulamalarında Emniyet Müdürlüğümüzün 2010 yılını 1. Sırada bitirmiş olması bizim için gerçekten sevindirici bir durumdur. Emniyet teşkilatımıza bu başarılarından dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İnanıyorum ki Emniyet hizmetlerinde almış olduğumuz birincilik ödülü; ekonomi, spor, sanat ve ulaştırma gibi diğer alanlarda da bize bir ışık ve yol gösterici olacaktır.”
Bu ödülün alınmasında yapılan başarılı çalışmalar kadar bu çalışmaların halka duyurulmasının da önemli bir yer tuttuğunu belirten Vali Yılmaz Arslan, basın mensuplarına çalışmalara gösterdikleri ilgi ve çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek, işbirliği içerisinde çalışmaların sürdürülmesi durumunda Balıkesir’in daha iyi yerlere geleceğine inandığını ifade etti.

BAŞARIYI GETİREN EKİPTE KİMLER VAR

Genel müdürlüğün, her yıl Toplum Destekli Polislik projelerinde yapılan çalışmaları sayısı, içeriği ve sonuçları itibariyle değerlendirdiğini kaydeden Aydın, "Balıkesir'de bu çalışmalara ivme kazandırdık. Bize destek olan sivil toplum örgütleri yöneticilerine ve diğer vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. " dedi. Balıkesir Toplum Destekli Polislik Bürosu'nda üçü hanım 21 memur ve bir emniyet amiri görev yapıyor.
 
BEŞ PROJEYLE HER KESİME HİZMET VERİLDİ
 
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, suç oranlarını azaltmak ve suçları oluşmadan engellemek için özellikle dar gelirli ailelerin yaşadığı bölgeler başta olmak şehirde proje üstüne proje geliştirdi. Vali Yılmaz Arslan ve iş dünyasının da desteklediği projeler şunlar:
 
Karesi Umut Ateşi:
Roman vatandaşların sanata yatkın çocukları tespit edildi. 15 yaş altı 40 gencin katılımıyla kurulan koronun müzik aletlerini, Balıkesir İş Kadınları Derneği Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu aldı. Roman gençlere, Balıkesir Türk Müziği Korosu Şefi Sıtkı Sahil tarafından 5 ay eğitim verdi. Gençler artık Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve konservatuar kazanmak için çalışıyor. Bunlardan biri olan Leyla Demirkesen, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Kadriye Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazandı.

 
Balıkesir Umut Yıldızı:
Gençleri iş sahibi yaparak hem suçtan korumayı hem de gelir elde etmelerini amaçlayan projeye, Balıkesir Lokantacılar Odası ve İş-Kur da katıldı, 45 kursiyer, aşçı yardımcılığı eğitimi aldı. Gençler, 15 Mayıs 2010 tarihinde tamamlanan kursun sonunda işe başlayıp ailelerine maddi destekte bulunmaya başladı.
 
Karesi Umut Işığı:
Suça yakın genç hanımlar için hazırlanan projede, 25 kişiye hukuk sekreterliği eğitimi verildi. Aile eğitimi ve psikiyatrik destek de verilen projeye katılanlar, 4 aylık kurs boyunca günlük 15 lira harçlık aldı. Balıkesir ve Çanakkale gezilerine de katılan kursiyerler, Balıkesir Barosu'nda görevli avukatların yanında işe başladı.
 
Suç İşlemeye Meyilli Gençlerin Eğitimi (Simge):
Okulu yarıda bırakan veya uzaklaştırılan 15-20 yaş aralığındaki gençleri kapsayan projede, 20 gence bilişim teknolojisi ve toplumsal rehabilite kursu verildi. 6 ay süren kursta polisler, yakın takibe aldıkları gençlerle sinemaya, halı saha maçlarına ve Çanakkale gezisine gitti.

 
Yetenek Sizden, Destek Bizden:
13-18 yaş grubunda, spor yapma imkanı bulamayan 130 genç belirlenerek, 5 Temmuz ile 15 Eylül 2010 arasında spor imkanı sağlandı. Kıyafetleri ve malzemeleri Balıkesir İl Özel İdaresi tarafından temin edilen gençler, büyük başarılara imza attı. Proje kapsamında eğitim gören ve aynı zamanda Balıkesir Polis Gücü Boks Takımı sporcusu da olan Ümmühan Bulut, Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda 46 kiloda ikinci oldu ve millî takıma seçildi.
Editör: Haber Merkezi