Balıkesir'de Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekilerin Valilik Binasında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Atatürk Stadı önündeki  törenle devam etti. 
Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu halkın bayramını kutlamasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün önemi üzerine Vali Ersin Yazıcı bir konuşma yaptı. 
Yazıcı, Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı sonrası Cumhuriyet'in kurulduğunu anımsattı. 


Cumhuriyet'in en büyük emanet olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, çocuklar ve gençlerin Cumhuriyet'in en büyük güvencesi olduğunu söyledi. 
Konuşmasında 15 Temmuz'a vurgu yapan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Milletin iradesi ve cesareti sayesinde hainlere geçit vermeyen Türkiye, bu sefer de ekonomik saldırıların hedefinde. Ekonomik uygulamalara halkımızın vereceği desteğin her şeyden önemli olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Milletimizin birliğini, dirliğini bozmak isteyenler hiçbir zaman amaçlarını gerçekleştiremeyecekler. Bir milleti, halkı kaynaştırmanın, birlik-beraberlik içinde tutabilmenin önemi çok büyüktür. 
95'inci yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız ise yüce milletimizin, birlik ve dayanışma halinde, en zor koşullarda bile zaferleri tarihimize kaydedebildiğini bize hatırlatmaktadır. Bizler, dünyaya bakışını kin ve nefretle değil her zaman dayanışma ve kardeşlik temelinde şekillendiren bir milletin temsilcileriyiz.


Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülke genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması için, gecesini gündüzüne katarak etkin bir mücadele gösteren güvenlik güçlerimiz, ülkemizi bölmeye çalışanlara hak ettikleri dersi her zaman vermiştir ve bundan sonra da verecektir. Milletimizin sarsılmaz vatan sevgisi, güvenlik güçlerimizin sahip olduğu yüksek ruh ve şuur, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve bütünlüğümüze yönelen tehditleri bertaraf edecektir. Binlerce Şehidimizin kanı ile sulanmış bu güzel vatanımızı, bu aşağılık hainlere, kendini bir dolara satan gafillere bırakmayacağız."


Daha sonra halkoyunları ekipleri gösterisi gerçekleşti. Ardından Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde geçit töreni yapıldı.

Törene AK Parti Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, CHP Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın, Fikret Şahin, bürokratlar ve askerler ile vatandaşlar katıldı. Bu arada akşam da Öğretmen Evinde Cumhuriyetin 95. yılı nedeniyle resepsiyon verildi. 

Editör: Haber Merkezi