Balıkesir'in sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi kapsamında önemli mesafeler alındığını ifade eden Uğur, Balıkesir'deki mevcut 2 devlet hastanesinin bugüne kadar yapılan yatırımlarla günün koşullarına uygun hale getirilmeye çalışıldığına dikkat çekerken''Mevcut hastanelerin fiziki yetersizlikleri nedeniyle kente yeni bir hastane yapılması kararlaştırıldı.
Bu kapsamda yapılan çalışmalar doğrultusunda 850 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Balıkesir'e kazandırılmasının önünde artık engel kalmadı.” dedi.
Uğur, hastanenin, 2016 yılı içinde hizmete girmesinin hedeflendiğini belirtti.B
alıkesir'in sağlık alanında önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Uğur, ''Diş Hastanesi ile üniversitemiz bünyesindeki Tıp Fakültesi Hastanesinin yeni binası tamamlanmak üzere. Eğitim ve Araştırma Hastanesi için geri sayım başladı. Bunlar tamamlandığında Balıkesir, bölgenin sağlık üssü niteliğini kazanacak. Vatandaşlarımız dertlerine derman aramak için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak'' diye konuştu.
BALIKESİR 850 YATAKLI DEVLET HASTANESİ'DE NELER OLACAK?
Balıkesir 850 Yataklı Devlet Hastanesi farklı mimarisi, yüksek standartları, doğadan ilham alan tasarımı ile sağlık sektörüne yön verecek.
Son dönemde dünyada yaygın bir şekilde vurgulanan ''yeşil bina'' akımında öncü denebilecek örneklerden biri olan yapı sağlık yapılarına farklı bir pencereden bakıyor.Hasta iyileşme sürecini hızlandırdığı yapılan araştırmalarla kanıtlanan yeşil alan ve çevre düzenlemelerine daha çok alan ayırabilmek için projedeki 1889 m2'lik otoparkın %85'i kapalı otopark olarak tasarlandı.Yapılan birçok araştırmada hastaların kendilerini evde hissetmelerinin de  iyileşme sürecine olumlu yönde katkıda bulunduğu tespit edilmiştir. Tamamen insan odaklı tasarımı, güçlü kurgusu hastalara hasta odasından ziyade bir ''ev ortamı'' vaat ediyor.
KENDİ ENERJİSİNİ  KENDİ ÜRETECEK
Balıkesir'in mavisini, yeşilini, çiçeklerinin binbir rengini bünyesinde barındıran yapı kendi enerjisinin yüzde 25'ini kendisi üretebilecek ve tamamı tek ve çift kişilik odalardan oluşacak.
Toplam  94.500 metrekare arsa içerisinde, 42.300 metrekare oturma alanı, 181.760 metrekare toplam inşaat alanı, maksimum 1154 yatak kapasitesine sahip yapıda Diyaliz Merkezi, Yanık Merkezi, 12 yataklı Anne Oteli, 165 yataklı Yoğun Bakım Birimi, Kemoterapi Merkezi, Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi, Nükleer Tıp Birimi ve KETEM gibi birimler bulunacak.
PROJEDE HERŞEY  DÜŞÜNÜLDÜ
Özellikle poliklinik ve acil gibi gündelik hasta sayısının yüksek olduğu birimlerde, hastane içerisinde çeşitli sosyal alanlar bulunacak. Hastane arazisi içinde de farklı noktalara konumlandırılmış 700 metrekare hasta meşguliyet alanı bulunacak.
Çağımız teknolojilerinin büyük bir kısmını bünyesinde barındıracak olan yapıda ''gelecek''te düşünüldü. Böylece yapı gelecekte değişen ve gelişen teknolojilere kolayca ayak uydurabilecek şekilde tasarlandı. Zamanla yataklı birim ihtiya-cının artması durumu göz önüne alına-rak projede genişleme alanları bırakıldı.
Yapımı yaklaşık üç yıl sürecek olan Balıkesir 850 Yataklı Devlet Hastanesi tahminen 2016 yılında hizmete girecek