İslam alemi için önemli dualardan biri olan Ayetel Kürsi gün içerisinde ibadet etmek isteyen kişilerin tercihlerinden oluyor. Peki, bu dua günde ortalama kaç kez okunmalı?

AYETEL KÜRSİ GÜNDE KAÇ KEZ OKUNMALI?

Bu duayı günde 313 kez okumak inananlar açısından oldukça önemli. Ahiret hayatı ve dünyevi istekler için 313 kez Ayetel Kürsi okumak hem büyük sevap kazandırıyor, hem de istekler için aracı niteliğinde oluyor.

   
AYETEL KÜRSİ KAÇ KEZ OKUNURSA NE OLUR?

Ayetel Kürsi’nin hatim adeti 313’tür. Bu nedenle 313 kez ayetel kürsi okuyanlar bu duayı hatim etmiş olurlar.  

Bunun yanı sıra yeterli süresi olmayanlar ve bir isteği olanlarsa yine 170 kez ayetel kürsi okuyabilirler. Sevgi için, araların düzelmesi için, rızık için ve yapılacak işlerde başarılı olabilmek için 170 kez okuma tercih ediliyor.

Genel olarak dünyevi işler için 170 kez ayetel kürsi okuma tercih edilirken hem dünyevi hem de ahiret inancı için 313 kez okuma yani 1 hatim tercih ediliyor.

AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU (DİYANET)

Allâhü lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyûm.

Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm.

Lehû mâ fi’ssemâvâti ve mâ fi’l-ard.

Men-ze’l-lezî yeşfe’u ‘indehû illâ bi-iznih.

Ya’lemü mâ beyne eydîhim ve mâ halfehüm.

Ve lâ yuhîtûne bi-şey’in min‘ılmihî illâ bimâ şâe,

vesi’a kürsiyyühü’s-semâvâti ve’l-arda ve

lâ yeûdühû hifzuhumâ ve hüve’laliyyü’l-azîm.

AYETEL KÜRSİ TÜRKÇE ANLAMI (DİYANET MEALİ)
Allah, O Allah’tır. O, yegâne hak mâbuddur ki O’ndan başka İlâh yok, yalnız O; daima yaşayan, duran, tutan, her an bütün hilkat üzerinde hâkim, Hayy ü Kayyum ancak O’dur. Ne gaflet basar O’nu, ne uyku. Göklerde, yerde ne varsa hepsi O’nundur. Kimin haddine ki izni olmaksızın O’nun yanında şefaat edebilsin? Allah, yarattıklarının işlediklerini, işleyenlerini, geçmişlerini, geleceklerini bilir. Onlar ise O’nun bildiklerinden yalnız dilediği kadarını kavrayabilir; başka bir şey bilemezler. O’nun kürsüsü, ilmi bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır ve bunların koruyuculuğu, bunları görüp gözetmek kendisine bir ağırlık da vermez. O, öyle ulu, öyle büyük ve yücedir.

Editör: Haber Merkezi