Geçen yıl 22 olan Mavi Bayrak sayısını bu yıl 31’e çıkaran Balıkesir’de Mavi Bayrak Töreni Ayvalık Paşalimanı’nda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’de, Mavi Bayrak sayısını en fazla artıran il olan Balıkesir’de bu yıl; Ayvalık’ta 11, Burhaniye’de 5, Edremit’te 7, Erdek’te 5 ve Gömeç’te 3 plajda Mavi Bayrak dalgalanıyor.

TÜRKİYE 3. SIRADA

Törenin açılış konuşmasını yaparak Mavi Bayrak hakkında bilgiler veren TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, 1985 yılında Fransa’da başlayan bir çevre hareketi olan Mavi Bayrak uygulamasının Türkiye’de 1993 yılında başladığını, buna rağmen Türkiye’nin sahip olduğu Mavi Bayraklı 486 plajı ile İspanya ve Yunanistan’ın ardından dünyada 3’üncü sırada yer aldığını söyledi.

EN FAZLA ARTIŞ BALIKESİR’DE

"Mavi Bayrak sadece denizin temizliği değildir. Mavi Bayrak can güvenliğinin, çevre yönetiminin, en önemlisi de çevre eğitiminin garantisidir." diyen Doğan Karataş "2019 yılında Balıkesir’de 22 Mavi Bayrak bulunmaktaydı. Geçtiğimiz yıl başlatılan Mavi Bayrak sayısının ve niteliğinin artırılması çalışmalarına Türkiye’de en iyi cevap veren il Balıkesir olmuş ve Türkiye’de Mavi Bayrak sayısını en fazla artıran il olmuştur." açıklamasında bulundu.

’BÜYÜKŞEHİR HARIL HARIL ÇALIŞIYOR’

Balıkesir’in Mavi Bayrak noktasında önemli bir mesafe kat ettiğini kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı "17 yıldır bu şehirdeyim. Özellikle Sarımsaklı bölgesinde, yıllarca fosseptik çukurlarında 40 yakın vidanjörle temizlik çalışmaları yaptık. Bakanlığımızın, müdürlüğümüzün ve Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle kanalizasyon ve arıtma meselesini hallettik. Büyükşehir, kalan ihtiyaçları gidermek için harıl harıl çalışıyor. Bugün burada özverili çalışmanın ürününü görüyoruz." dedi.

’AYVALIK ADINA ÇOK MUTLUYUZ’

Ayvalık’ın en fazla Mavi Bayrağın dalgalandığı ilçe olduğunu belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin "Ayvalık adına çok mutluyuz. Hem şanslıyız hem de sorumluluklarımız var. Mavi Bayrağın sürdürülebilir olması ve uzun vadede devam edebilmesi için hepimize büyük görev düşmekte. Bize emanet edilen Ayvalık’ımıza sahip çıkmak ve korumak en önemli görevimiz." açıklamasında bulundu.

’HUZUR VE GÜVENLE DENİZE GİREBİLİRSİNİZ’

Deniz ve plajla bağlantılı turizm işletmelerinin olmazsa olmazları arasında bulunan Mavi Bayrağın, tatil yapmak isteyen yerli yabancı herkesin en önemli kriterlerinden biri olduğunu hatırlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz "Mavi Bayrak; burada güvenle ve huzur içerisinde denize girebilirsiniz, sizin için tüm ayrıntılar düşünüldü demenin bir belgesidir demek. Balıkesir’imizde şuan 31 Mavi Bayrağımız var ama bunu alabilecek kapasitede çok sayıda plajımız bulunuyor." dedi.

’BALIKESİR’İMİZİN POTANSİYELİ YÜKSEK’

"İstiyoruz ki Balıkesir, Türkiye’de en çok Mavi Bayrağa sahip olan il olsun." diyen Başkan Yücel Yılmaz "Bizim 291 kilometre sahil bandımız, her yerde Mavi Bayrak alabilecek tesisleşmiş kumsallarımız ve plajlarımız var. Türkiye’de Mavi Bayrak sayısını en çok artıran il olarak başarıyı yakaladık ama sürdürülebilir olmak çok önemli. Ben emeği geçen TÜRÇEV’e, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Ayvalık Belediyesi’ne ve bu işe gönül veren herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi