Başkan Dinçer Orkan’ı ziyaret eden TEMA Balıkesir İl temsilcisi Metin Kuter, ağaçlandırma çalışmaları ve Karaca isminin yaşatılmasına katkı sunulduğu için teşekkür etti.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter ve vakıf yöneticileri Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ı ziyaret etti. Karesi Belediyesi tarafından 20 Ocak 2020 tarihinde hayatını kaybeden TEMA Vakfı kurucuları arasında bulunan ve Toprak Dede olarak anılan Hayrettin Karaca’nın adı Kuva-yi Milliye Mahallesi Sefaköy mevkiinde kurduğu alana verilmişti. Başkan Orkan’ın talimatlarıyla Karesi’de ağaçlandırma çalışmalarına hız veren Karesi Belediyesi, TEMA tarafından ödüle layık görüldü.

“AYNI HASSASİYETİ DİĞER BELEDİYELERDEN DE BEKLİYORUZ”

TEMA’nın 1992 yılında Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit tarafından kurulduğunu söyleyen TEMA Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter, Birleşmiş Milletler tarafından Doğru Yaşam Ödülü ile onurlandırılan Karaca’nın isminin Karesi’de yaşamasının anlamlı olduğunu belirtti. Karesi Belediyesi’nin ve Başkan Dinçer Orkan’ın doğanın korunması için örnek bir mücadele verdiğini ifade eden Kuter “Hayrettin Karaca’nın anısını ve adını yaşatmaya uygun olacak şekilde Karesi Belediyemiz Kuva-yi Milliye Mahallemizde Hayrettin Karaca Ağaçlandırma Alanı oluşturmuştu. Aynı hassasiyeti diğer belediyelerimizden de bekliyoruz. Karesi Belediye Başkanımız Dinçer Orkan beye TEMA ailemizin teşekkürlerini sunduk” dedi.

BAŞKAN ORKAN: “DAHA YEŞİL KARESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ziyaretlerinden ötürü Kurter’e teşekkür eden Başkan Dinçer Orkan ise, Karesi Belediyesi olarak daha yeşil bir Karesi için çalıştıklarını belirtti. Karesi’de Her Bebeğe Bir Fidan projesi ile dünyaya gelen her bebek için fidan dikimi gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Orkan şöyle konuştu:

“Başkan olduktan sonra ilçemizi gezdiğimde çok kıraç ve maalesef yeşil alanlarımızın az olduğunu gördüm. O zamandan bu yana çalışmalar yaparak yeşil alan miktarımızı nasıl artırabiliriz diye düşündük. ‘Bir bebek bir fidan hatıra ormanı’ oluşturmayı düşündük. Karesi ilçemizde doğan bebeklerimiz için birer fidan dikelim ve onlar büyüdükçe bu fidanlarda büyüsün, Karesimiz yeşillensin istedik. Hayrettin Karaca Ağaçlandırma Alanı adını verdiğimiz 18 dönümde fidanlarımızı dikiyoruz. BALTOK çevresi ve alt kısımlarını da yeşillendirerek çoğaltmayı düşünüyoruz. İlçemizde kişi başına düşen 2 metrekarelik yeşil alanı hep birlikte ilk etapta 20-25 metrekarelere çıkartalım diye düşünüyoruz. Geleceğimiz çocuklarımız için iyi olmasını diliyorum.”

Ziyaret sonunda Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter, Başkan Orkan’a teşekkür plaketi sundu

Editör: Haber Merkezi