CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’nın oğlu ve aynı zamanda parti üyesi olan Evren Köybaşı’nın, sosyal medya hesabı üzerinden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yaptığı eleştirel paylaşım kentte siyasi tartışma yarattı. Köybaşı’nın, belediyenin Kuva-yı Milliye Mahallesi’nde tamamlayarak hizmete açtığı ŞÜHEDA Parkı’na ilişkin ifadeleri dikkat çekti.

"Mega Proje" İfadesiyle İronik Gönderme

Edinilen bilgilere göre CHP’li Evren Köybaşı, sosyal medya hesabından gece çekilmiş bir park fotoğrafı eşliğinde paylaşımda bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmete açtığı ve bölge halkının büyük takdirini getiren ŞÜHEDA Parkı’nı hedef alan Köybaşı, paylaşımında “Balıkesir Butlan Belediyesi’nin üst üste iki gün mesaj atıp açılışını yaptığı o mega proje (!)” ifadelerini kullandı. Köybaşı’nın "mega proje" sözünün yanına ünlem işareti ekleyerek ironi yapması dikkat çekti.

"Butlan Belediyesi"
İfadesi Tartışma Yarattı

Evren Kybasi Paylas

Paylaşımda en çok ses getiren kısım ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için kullanılan “Butlan Belediyesi” nitelemesi oldu. Kamuoyunda bu ifade, CHP içinde son dönemde yaşanan siyasi gerilimlere ve "mutlak butlan" polemiğine bir gönderme olarak yorumlandı. Söz konusu paylaşımın bazı yerel sosyal medya hesapları tarafından haberleştirilmesinin ardından, Evren Köybaşı’nın sosyal medya hesabını gizliye alarak paylaşımını sildiği öğrenildi.

CHP koridorlarında fısıldanan soru: Akbıyık'a Ne Olacak?
CHP koridorlarında fısıldanan soru: Akbıyık'a Ne Olacak?
İçeriği Görüntüle

Ahmet Akın’a İlk Tepkisi Değil

Evren Köybaşı, daha önce de yine mutlak butlan tartışmaları üzerinden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a isim vermeden sert tepki göstermti. Köybaşı, geçmişteki o paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

“Bu yapılanları, bu darbeyi ‘olağan şeyler’ olarak tanımlayan efendi; mutlu musun? ‘İtidalli’ şekilde AKP’nin polislerini soktunuz baba ocağımıza. İçin rahat mı?”

Hem İhale Aldı
Hem Eşi Belediyede Çalışıyor

Siyasi kulisleri hareketlendiren olayın ticari ve kurumsal boyutu ise tartışmaları başka bir boyuta taşıdı. Paylaşımı yapan elektrik-elektronik mühendisi Evren Köybaşı’nın, kısa bir süre önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tayyar Apartmanı’nın çatı onarım ihalesini aldığı ve belediyeyle doğrudan ticari ilişki içerisine girdiği ortaya çıktı.

Ayrıca Evren Köybaşı’nın eşinin de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde görev yaptığı biliniyor. Belediyenin yatırımlarını, faaliyetlerini ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın çalışmalarını kamuoyuna tanıtmakla görevli olan daire başkanlığında eşi aktif görev alırken ve kendisi belediyeden çatı onarım ihalesi almışken, Evren Köybaşı’nın aynı kurumun hizmetlerini sert bir dille ve ironiyle eleştirmesi şehirde "tezatlık" eleştirilerini de beraberinde getirdi.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fodakreport%2Fposts%2Fpfbid0oFSjH2vJjVCnrJLtd6AMd1kHVWws1v29vo7dhPShojKDoRzRAxiBDMYH83JvBdx4l&show_text=true&width=500" width="500" height="718" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Evren Köybaşı'nın skandal paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.