Çalışmalarıyla öne çıkan Veteriner Fakültesi bu kez de İstanbul’dan getirilen 7 kısrak ve 1 erkek at üzerinde bilimsel çalışma yapacak. Atlara yapay döllenme yolu ile embriyo transferi sağlanacak.

368240822_685917363565458_7126256267458575475_n

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl ve Genel Sekreter Yemliha Yanar ile birlikte Veteriner Fakültesini ziyaret ederek embriyo transferi proje yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Proje hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, dünya tarihinde at denilince Türkler’in akla geldiğini vurgularken, atçılığın da güreş gibi milli bir spor olduğunu söyledi.

Önemli bir bilimsel çalışma olan embriyo transferinin, akademik çalışmalara olan katkısına ve değerine değinen Rektör Oğurlu, proje kapsamında çeşitli akademik ve sosyal faaliyetlerin de yürütüleceğini dile getirdi. Rektör Oğurlu yapılacak çalışma için görevlendirme ile Balıkesir Üniversitesine gelen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz’ü de çalışmalarından dolayı tebrik etti.

balat-univ-

Yapılacak çalışmalar ve embriyo transferi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz de, Balıkesir Üniversitesi Atlı Spor Öğrenci Topluluğunun da (BAL-AT) dahil olduğu projeyle, Freisian cinsi atların neslinin devamını sağlamak istediklerini belirtti.

balat-yucel-ogurlu

Atların öncelikle çevreye uyumunun sağlanacağını dile getiren Prof. Dr. Gündüz, Veteriner Fakültesinde yapılacak çalışmayla embriyo transferinin gerçekleşeceğinin söyledi.

Editör: Macit ERMİŞ