BALIKESİR sevdalısı gurbetçi gazeteci İbrahim Ergül, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.


23 Aralık’ta COVID-19 testi pozitif çıkan İbrahim Ergül, 25 Aralık’ta Duisburg’ta hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. Hastanenin uygulanacak tedavi için yetersiz olduğunun anlaşılmasının ardından Essen Kliniğine sevk edilen usta gazeteci başta yakınları olmak üzere herkesin umutlu bekleyişine rağmen hastalığı yenemedi ve 16 Ocak’ta hayatını kaybetti.


Cenaze töreninde Ergül’ün kızları Selin, Sibel ve Sinem'in babalarının fotoğrafına sarılarak göz yaşları dökmesi yürekleri dağladı.

ALMANYA’DA CENAZE TÖRENİ

İbrahim Ergül’ün dün Duisburg’un Rheinhausen semtinde kılınan cenaze namazına yakınları, sevenleri , basın mensupları ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Şener Cebeci de katıldı.

Ergül’ün cenazesi Almanya’daki cenaze töreninin ardından uçakla Balıkesir’e getirildi.

BAŞÇEŞME’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Ergül’ün cenazesi bugün öğle saatlerinde Başçeşme Mezarlığı’na getirildi. Cenaze törenine Ergül’ün eşi Pelin Ergül, kızları Selin, Sibel ve Sinem ile damatları, ağabeyi Remzi Ergül, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül ve Büyükşehir’in eski belediye başkanı Zekafi Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Kocaman, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, BGC Genel Sekreteri Coşkun Yaman, Ege TV haber programcısı Ramazan Karaca da katıldı.

Ergül, cenaze namazının kılınması ve helallik alınmasının ardından Aile Kabristanında  toprağa verildi.

Editör: Haber Merkezi