Beklenen karar açıklandı. Bir süredir merak konusu olan Balıkesir Üniversitesi rektörü kim olacak sorusuna cevap dün gece geldi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Yücel Oğurlu atandı. Peki  Yücel Oğurlu kimdir? Yücel Oğurlu nereli?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Yücel Oğurlu atandı. Bir dönem daha rektör olarak atanmayı bekleyen Prdf. Dr. İlter Kuş'un Cumhur İttifakı'nın MHP kanadını da devreye sokarak yaptığı girişimler sonuç vermedi. Yeni rektör, Balıkesir kamuoyunda yaklaşık 6 aydır ismi zikredilen İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yücel Oğurlu oldu.

YÜCEL OĞURLU KİMDİR?

Aslen Balıkesir'in Ortaca (Kirne) köyünden olan Yücel Oğurlu 1970 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Oğurlu, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılında Mali Hukuk Yüksek Lisans Programı (1995) ve Kamu Hukuku Doktora Programlarını (1999) Marmara Üniversitesi’nde tamamladı.

Akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi’nde başlamış ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde 2006 yılında görevini sürdürmüştür.

 Doktora sonrası çalışmalarını misafir öğretim üyesi olarak Hollanda Tilburg Universitesinde ve Ahmed Yesevi University’da tamamladı.

Dr. Oğurlu idare hukuku alanında, ulusal ve uluslararası projelerde yönetici ve yürütücü olarak görev aldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı. 

Tez Yazdırma Ücretleri Tez Yazdırma Ücretleri

OĞURLU'NUN PAYLAŞIMI

Yücel Oğurlu, Balıkesir Üniversitesi rektörlüğüne atandığına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini sosyal medya hesabından paylaştı. Oğurlu; "Balıkesir Üniversitesi Rektörü olarak atanmam sebebiyle şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımıza, teklif eden YÖK Başkanı Erol Özvar'a teşekkür eder, saygılarımı sunarım." notunu düştü. 

BAÜN'ün yeni rektörü twitter hesabından ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl başkanı Emrem Başaran ile Ulusalararası Öğrenci Derneği'nin "tebrik" mesajlarını da retweetledi.

Editör: Haber Merkezi