Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) 30 güç trafosu tedariki için açtığı ihaleyi Balıkesir Elektro Mekanik Tesisleri  A.Ş.  (BEST) Trafo kazandı. 

DÜNYA’dan Kerim Ülker’in haberine göre iş dünyanın tanınmış simalarından Rona Yırcalı’nın enerji ve ekipmanları şirketi BEST Trafo, önemli bir anlaşmaya imza atmaya hazırlanıyor. Binden fazla çalışanı bulunan Balıkesir merkezli BEST, geçtiğimiz hafta yapılan Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) trafo ihalesini kazandı. BEST, anlaşma onaylanırsa TEİAŞ’a 110 milyon TL tutarlı 30 adet güç trafosu sağlayacak. 

GEÇEN YIL DA KAZANMIŞTI 

İhale sonucu TEİAŞ Yönetim Kurulu onayı sonrasında resmileşecek. Geçtiğimiz yıl da BEST ile TEİAŞ arasında alanında en büyük anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma ile 84 adetlik güç trafosu BEST tarafından karşılandı. 84 trafonun maliyeti ise 124.3 milyon TL olarak belirlenmişti.

Türk iş dünyasının en faal isimlerinden biri olan eski TOBB ve DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın patronu olduğu BEST'i oğulları A. Sırrı Yırcalı ve Sinan Yırcalı ile birlikte yönetiyor.

Editör: Haber Merkezi