BAŞKENT Ankara'nın Altındağ semtindeki Hacı Bayram Camisi yakınında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde olan Balıkesir Kültür Evi Yöresel Ürünler Merkezi'nin açılışı için tören düzenlendi.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile Balıkesir Vali Ersin Yazıcı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Balıkesir'in AK Partili ve CHP'li eski ve yeni milletvekilleriyle çok sayıda davetli katıldı. 


Davetlilere, Balıkesir'in en meşhur tatlısı olan höşmerim ve zeytin yaprağı çayı ile incir çayı ikram edildi.
KAHRAMANLARIN ŞEHRİ BALIKESİR
Açılışta konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir'in Osmanlı'ya silah zoruyla değil gönüllü olarak katılan bir beylik olduğunu söyledi. 
Başkan Kafaoğlu, "Osmanlıya katıldığı zaman o güçlü donanmasıyla Osmanlıya güç katmış İstanbul'un ve Rumeli'nin fethinde ciddi görevler üstlenmiş olan karesinin merkezidir. Hep birlikten ve beraberlikten yana olmuş bir memlekettir. Balıkesir daima bayrağına, vatanına, devletine, milletine bağlı mert, yiğit insanların yaşadığı memlekettir" dedi.


MİSAFİR AĞIRLAMA SALONLARI VAR
Kültür Evi'nde Balıkesir'in kültürünü, örf, adet, gelenek ve görenekleri ile ürettiği ürünlerinin sergilendiği bir merkez olacağını kaydeden Başkan Kafaoğlu, şunları söyledi: 
"Bütün Balıkesirlilerin, bürokratların, siyasilerin ve kendini Balıkesirli hisseden herkesin burası evi olacak. Herkes burada ev sahibi olacak. Toplantı ve misafir ağırlama salonları var. İnşallah buranın hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum."


YARGITAY BAŞKANI NE DEDİ?
Törende Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de bir konuşma yaptı. 
Cirit, Balıkesir'in her yöresiyle ve insanlarıyla ayrıcalıklı bir yer olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:


CESARETİYLE ÖRNEK ALINAN İL
"Öncelikle terörle mücadele de en çok şehit veren illerimizden birisi olması nedeniyle her zaman vatan savunmasında yüreğiyle, cesaretiyle örnek alınan bir memlekettir. 
Balıkesir eviyle tüm eksiklikler giderilecek. Tanıtım noktasında da ilimize katkıda bulunacaktır. Bu merkezin açılmasında emeği geçen özellikle belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum."


HÖŞMERİMDEN İNCİR ÇAYINA...
Açılan kültür evinde kentin en meşhur tatlısı höşmerim, zeytinyağı, peynir, et ürünleri, zeytin yaprağı çayı incir çayı ve diğer ürünleri gibi yapılan araştırmalar neticesinde oluşturan kitaplar yer alıyor. 

Kafaoğlu, özel ilgilendiği Balıkesir Kültür Evinin açılışında konuştu.

Editör: Haber Merkezi