BALIKESİR'in körfez yolu üzerindeki eti ve peyniriyle öne çıkan ilçesi İvrindi, bugünkü açılış ve temel atma töreniyle tarihi günlerinden birini yaşadı. Maharetli Eller ve Yöresel Ürünler Pazarıyla da ürüerini vitrine çıkarıp örnek oldu.



İVRİNDİ BAYRAM YAPTI

Belediye Başkanı Yusuf Cengiz'in Büyükşehir Belediyesi ile kafa kafaya vererek ilçeye kazandırdığı eserler Atatürk Meydanındaki bayram havasında gerçekleşen törenle halkın hizmetine sunuldu.


YÖRESEL ÜRÜNLER TEK MERKEZDE

Bu eserler arasında en anlamlısını, özellikle yaz aylarında her gün on binlerce aracın geçtiği Körfez yolu üzerindeki Yöresel Ürünler Pazarı oluşturdu.

Başkan Yusuf Cengiz, bugünkü törene katılan konuklarını, ilçeye has el emeği göz nuru ürünlerin, yöresel lezzetlerin sergilendiği Edremit-Balıkesir yolu üzerinde bulunan İvrindi Maharetli Eller Yöresel Ürün Pazarına götürdü.



YILMAZ TEBRİK ETTİ

Sembolik açılışın ardından dükkanlarda satışa sunulmak üzere sergilenen ürünleri incelendi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve diğer protokol üyeleri bu örnek çalışması nedeniyle Başkan Yusuf Cengiz'i tebrik etti.


BAŞKAN CENGİZ KARARLI

İvrindi'de yaşanan değişime imza atan Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, "Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz ortak çalışma neticesinde çok emek harcayarak açtığımız, üreten kadınların ürünlerini satışa sunacağı dükkanların tüm bölgeye tanıtılması için el birliği ile çalışacağız.


Büyüyen, gelişen ve her noktası değerli ilçemize hizmet etme mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz." diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi