Balıkesir AK Parti Teşkilatı, yöneticileri, belediye başkanları, milletvekilleri ve kendilerine destek veren sivil toplum kuruluşu üyeleri ile dün Ziraat Bankası’nda döviz bozdurdu, banka önünde basın açıklaması yaptı.

Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan’ın düzenlediği etkinliğe, AK Parti Balıkesir milletvekilleri, Adil Çelik, Pakize Mutlu Aydemir, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur Gökçe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy,  Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Ak Parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Hasan Demiraslan, Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndaki Ziraat Bankası Şubesi önünde yaptığı  basın açıklamasında, “Ülkemizin gündemini birkaç gündür işgal eden, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere ülkemize karşı girişilen ekonomik baskı ve saldırılara karşı biz de duruşumuzu göstermek üzere, sayın cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek, Balıkesirliler olarak Ziraat Bankası’nın önüne akın etmiş vaziyetteyiz. 100 sene önce nasıl ki kurtuluş mücadelesinde ilk kuvayi milliye meşalesini ateşleyen, mücadeleye destek veren, dedelerimizin ecdadımızın yaptığı gibi, onların torunları olarak, vatanımıza, bayrağımıza, geleceğimize sahip çıkmak üzere buradayız.

Nasıl ki 15 Temmuz’da sokaklara dökülüp, tankların karşısına çıplak elle dikilmişse bu asil ve aziz millet, yine bankalara, döviz bürolarına akın ediyor. Elindeki, dövizini altınını Türk Lirasına çevirerek, vatanına ülkesine sahip çıkıyor. Bizlerde ayni doğrultuda bu kampanyaya, bu etkinliğe katılıyoruz. AK Parti teşkilatı olarak bizlerde buradayız. Balıkesirlileri burada görmekten, vatanına, bayrağına, ülkesine, sahip çıkmasından mutluluk duyuyorum, katılanları kutluyorum, hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

Ardından söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ise şöyle konuştu:

“Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, teşkilat başkanlarımız, muhtarlarımız, parti mensuplarımız, Balıkesir kamuoyu burada. Bir maksat için buradayız. Hani tarihimizde bizim nice örnekler var. Binlerce yıllık geçmişimiz var.

Çanakkale’de 7 düvele karşı başarılı olmuşuz. Kurtuluş Savaşı’nda, Sakarya’da, Dumlupınar’da, destanlar yazmışız. 15 Temmuz’da hep beraber gövdemizi ortaya koyarak, hayasızca akını püskürtmüşüz. Fırat Kalkanı ile, Zeytindalı Operasyonuyla, terör devleti ile bizi çevrelemeye çalışanlara en önemli dersi vermişiz. Şimdi onun uzantısı bir ekonomik savaş var. Dövizle, dolarla bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Asla başaramayacaklar.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan dimdik durduğu müddetçe bu millet de onun arkasında dimdik duruyor. Biz bu badireleri de atlatacak güçteyiz. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım, diri olalım, iri olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Allah’ın izniyle bu ekonomik savaşı da mutlaka kazanacağız. Binlerce yıllık geçmişimiz var.


Balıkesir'de AK Partili belediye başkanları, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri dolar, avro ve paundlarını bozdurdukları Ziraat Bankası önünde günün anısına bu fotoğrafı çektirdi. Herkesi bu harekete davet ederek Türk Lirasına sahip çıkmaya çağırdı.

Bunu anlayamayanlar, henüz yüz yıllık, ikiyüz yıllık devlet olan Amerika’ya sesleniyorum.

Bizim binlerce yıllık geçmişimiz var. Nice badireler atlatmış bir milletiz. Onların doları, dövizi varsa, bizimde imanımız var, inançlı bir halkımız var, Türk Liramız var, milli ve manevi değerlerimiz var. Bunlara mutlaka sahip çıkacağız.” 

Kafaoğlu, konuşmasını, sözlerini Şair Mehmet Akif Ersoy’un Berlin Hatıraları şiirinden aldığı, ‘Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur dönmek bilmeyiz yürürüz’ dizelerini ekleyip, “Durmak yok, yola ve yürümeye devam” diyerek noktaladı. 

Bu arada meydanda ayakkabı boyacılığı yapan Orhan Altan, 100 dolar bozduran her şahsın ayakkabılarını bedava boyayacağını söyledi. 

Konuşmaların ardından topluluk bankaya girerek, dövizlerini bozdurdu. 
 

Editör: Haber Merkezi