2019’dan bu yana arıcılığa 5 milyon TL’den fazla destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hem kadın istihdamını artırmak hem de arıcılığı yaygınlaştırmak amacıyla Burhaniye’de 20 kadına 100 arılı kovan ve 40 arısız kovan desteğinde bulundu. Destekler önümüzdeki süreçte de devam edeceğinin müjdelini alan kadın üreticiler Büyükşehir Belediyesini alkışladı.

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’de tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik teşvik ve destekleriyle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Türkiye’nin en büyük Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Merkezi’ni bünyesinde barındıran Büyükşehir Belediyesi, bal üretimini ve kalitesini artırarak Balıkesir Balını güvenilir bir marka haline getirecek adımları atıyor. Özellikle kırsal bölgelerde gelir getirici faaliyetleri destekleyerek istihdamı büyütmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde son olarak Burhaniye İlçesi’nde Hacıbozlar, Kırtık ve Kuyumcu Mahallesi’nde arıcılık kurslarına katılan 20 kadına 100 arılı kovan ve 40 arısız kovan desteğinde bulundu.

DESTEKLER 4 İLÇEDE 
DEVAM EDECEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda bugüne kadar arıcılığa 5 milyon TL’den fazla destek veren Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde ise Karesi, Altıeylül, Balya ve Sındırgı ilçelerinde 3 bin adet kovan desteğinde bulunacak. Büyükşehir ayrıca arıcılar tarafından “Fondan Arı Yemi Makinesi” alımı yaparak arı üreticilerine 1 milyon TL değerinde fondan şekeri denen arı keki dağıtımı yapacak.

KADIN ÜRETİCİLERE
KOVANLAR TESLİM EDİLDİ

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş,  Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça’nın katılımlıyla Burhaniye Hacıbozlar Mahallesi’nde düzenlenen törende kadın üreticilere kovanları teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi