Bigadiç Belediyesi örnek bir davranışa daha imza attı. Belediye'ye ait Çavuş Mahallesi Simav Çayı Kenarı Sanayi Bölgesindeki beton üretim tesisi hem kapasitesini arttırdı, hem de fiyatını yarı yarıya düşürdü.

Günde yaklaşık 600 metreküp beton üretiminin yanı sıra, kum, çakıl ve parke taşı üretiminin de yapıldığı tesis, inşaat sektörünün gözdesi haline dönüştü. 

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, fiyatlandırma konusunda üreticiye destek olduklarını belirterek, betonun metreküpünü 240 liradan sattıklarını söyledi.

Avcu, piyasadaki fiyat artışının haksız bir durum olduğunu belirterek, "Fiyatların artmasıyla biz maliyetlerimizi hesapladık ve üstüne kar oranını da eklediğimizde piyasanın yüzde 80 altında bir ücretlendirme ortaya çıktı. Biz şu anda ürettiğimiz betonları kendi çalışmalarımızda kullanıyoruz. Ayrıca Balıkesir'de isteyen herkese gönderiyoruz. Biz burada beton olarak maliyeti düşürüp halkımızın, yatırımcımızın daha makul şartlarda yatırım yapmasını temin etmeye çalışıyoruz. Betonlarımız yapılan tüm testlerden başarıyla geçiyor." ifadelerini kullandı.

Avcu, belediye olarak daima hizmet üreteceklerini de sözlerine ekledi.

* Emrah ÇAKMAK | Bigadiç | Halkın Sesi

Editör: Haber Merkezi