Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Balıkesir-Bandırma – Bursa – Yenişehir – Osmaneli Hızlı Tren Hattı’nda” çalışmaların hızla devam ettiğini, projenin tamamlanmasıyla seyahat süresinin hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul arasında yaklaşık 2 saat 15 dakika olacağını kaydetti. “Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı” yapımının da sürdüğünü aktaran Karaismailoğlu, metro hattının 27 yıllık toplam ekonomik kazancının 871 milyon 470 bin dolar olacağını açıkladı.

BALIKESİR'İ HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Emek – YHT Gar – Şehir Hastanesi Metrosu ve Bursa Hızlı Tren Projesi’nde incelemelerde bulundu, ardından basın açıklaması yaptı. Bursa’yı “Balıkesir-Bandırma – Bursa – Yenişehir – Osmaneli Hızlı Tren Hattı” projesi ile yeniden demiryolu ile kavuşturduklarını belirten Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul YHT Hattı’na bağlantılı olarak çift hatlı, hızlı tren hattı inşa ettiklerini söyledi.

Karaismailoğlu, projenin; yapım çalışmaları sürdürülen toplam 145 kilometre altyapı ile 201 kilometre üstyapı yapım işini kapsadığına işaret ederek, “Proje kapsamında 7 adet istasyon inşasının yanı sıra, toplam uzunlukları 18 kilometre olan 12 adet tünel, 4,6 kilometre 10 adet kaçış tüneli, 1 kilometre 5 adet aç-kapa tünel, 4 kilometre uzunluğunda 28 adet demiryolu köprüsü, 4 kilometre uzunluğunda 4 adet viyadük ve 1,5 kilometre uzunluğunda 66 adet altgeçit ve toplam 155 adet menfez imalatı yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi