Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Balkonuk&ta gerçekleşti. İki liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Erol Ayvaz ile Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç aday oldu. Açık oylamada Niyazi Tunç 14 oy alırken, hazirun listesinde imzası bulunun 544 kişiden 530’u da Erol Ayvaz için oy kullandı.

Divan Başkanlığına İbrahim Ejder’in seçildiği genel kurulda zaman zaman tartışmalar da yaşandı. Kooperatifi kazandırılacak bina ile ilgili gündemde yer alan madde tartışmaya neden olurken Başkan adayı Niyazi Tunç, 1 milyon 800 bin TL’lik ikinci bir ödemenin yapılacağı iddiasıyla karşı çıktı. Erol Ayvaz iddialara yanıt verirken Niyazi Tunç ve ekibi kürsüye yürüdü.

YENİ HİZMET BİNASI
KONUŞULURKEN GERGİNLİK

Ayvaz yeni nizmet binasıyla ilgili şu bilgiyi verdi:

Daha önce yaptığımız anlaşmaya göre bizim müteahhit firmaya borcumuz bulunmamaktadır. Tapu işlemlerinin yapılabilmesi ve 1 milyon 800 bin TL değer fiyatı yazılarak tapu işlemleri için genel kurul yetkisi istenmektedir

Vereceğiniz yetki ile yeni yerimizin tapusunu alarak en geç önümüzdeki yıl kendi binamızda taşınmayı Allah bize nasip eder inşallah."

MAAŞ ALMAYACAĞIM

Ayakkabıcılar Odası Başkanı Turgan Kapan ile birlikte yola çıkan Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç da, konuşmasında seçilmesi halinde başkan maaşı almayacağını, kredilerde kefile gerek kalmayacağını söyledi. 

Ardından gidilin seçimlerde açık olmaya yapıldı.  Mevcut başkan Erol Ayvaz’ın listesi 530 oy alırken Niyazi Tunç’un listesi için 14 ortak üye el kaldırdı. 

AYVAZ’ın EKİBİ

İsmail Pala, Sadettin Ercan, Halil İbrahim Demirer, İbrahim Kuru.

Denetim Kurulu

Nuri Kaya, Hüseyin Kaygısız.

Bölge Birliği Temsilcileri 

Erol Ayvaz, İsmail Pala, Sadettin Ercan ve Halil İbrahim Demirer.

ayrıntılı haber için tıklayın

Kaynak ve fotolar: Politika Gazetesi

Editör: Haber Merkezi