Türkiye’nin yaşlılık konusunda ortak sesi olmak amacıyla kurulan “Yaşlılık Platformu ve Yaşlılık Konseyi Derneği” (TÜRYAK) tarafından verilen “2010 Yılı Örnek Kıdemli Vatandaş Ödülleri” sahiplerini buldu.
İstanbul Hilton Otelinde gerçekleştirilen ödül töreninde Dünya Odalar Federasyonu, DEİK İcra Kurulu ve Yırcalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Rona Yırcalı, “Örnek Kıdemli Vatandaş” ödülünü Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın elinden aldı.
Çok sayıda davetlinin yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Aliye Kavaf’ın da hazır bulunduğu ödül töreninde Rona Yırcalı ile birlikte Müjdat Gezen, Süleyman Seba, Aydın Boysan, Ayşen Özyeğin, Fuat Sezgin, Beyti Güler, Örsçelik Balkan ve Yücel Kanpolat da bu yıl ödül  alan diğer isimler oldular.
TÜRYAK Yaşlılık Konseyi Derneği, meslek hayatında üstün başarı göstermiş, uluslar arası saygınlığa sahip, sosyal konulara duyarlı, lider ve toplumun takdirini kazanmış 60 yaş üstü kişilere 2007 yılından bu yana “Örnek Kıdemli Vatandaşlık” ödülü veriyor.

Geçen yıl düzenlenen törende  bu ödülü Prof.Dr Yılmaz Büyükerşen, Erol Günaydın, Suna Kan, İnan Kıraç, Ali Şen, Turgay Şeren, Hayrettin Karaca ve Prof.Dr Nevzat Yalçıntaş almışlardı.

Editör: Haber Merkezi