Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Otomobili Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Yapay zekâ her alanda olduğu gibi otomobillerde de giderek öne çıkıyor. Sanayimizi tüm unsurlarıyla bir sonraki çağa şimdiden hazırlamak istiyoruz. Türkiye’nin otomobili projesindeki teknoloji birikimimiz, diğer pek çok sektörün de önünü açacak, aynı zamanda ateşleyicisi olacaktır” dedi. Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa'nın Gemlik ilçesindeki TSK arazisine kurulacağını söyledi. 2022'de tüm Türkiye'de şarj altyapısı hazır olacak, yerli otomobilin seri üretimine de 2022 yılında geçilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze'de Bilişim Vadisi’nin resmî açılış töreni ile Türkiye’nin Otomobili Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Biz bu tarihî günde iki mega projeyi aynı anda hayata geçiriyoruz” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem Bilişim Vadimizin resmî açılışını gerçekleştiriyor hem de otomobilimizin ön gösterim araçlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu vesileyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun tüm üyelerine, projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye ekledi.

“SANAYİMİZİ TÜM UNSURLARIYLA BİR SONRAKİ ÇAĞA HAZIRLAMAK İSTİYORUZ”

Türkiye’nin yerli ve millî otomobil arayışının yeni olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk yerli otomobil denemesi olan Devrim’in hikâyesi, aynı zamanda bize hayallerimizin nasıl kâbusa dönüştürüldüğünün de örneğidir. Daha önce uçak yapan, motor geliştiren, silah üreten müteşebbislerimizin başına ne gelmişse, Devrim otomobilinin başına da aynısı gelmiştir. Kimin adına çalıştığı, kimin sesi olduğu, kimin çıkarını koruduğu artık gün gibi aşikâr olan birileri çıkıp, diğer projeler gibi, bunun da hem psikolojik hem de fiili olarak sabote edildiğini görüyoruz” dedi.

Devrim otomobilinin benzini olmadığı için yolda kalmasını, projeyi boğma kampanyasına çevirenlerin, Türkiye’nin otomobili için de aynı şeyi yapmaya çalışacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bu kez izin vermeyeceğiz. Devrim otomobilinin önünü kesmeyi başardılar, ama şimdi yaptığımız devrin otomobilinin önünü, inşallah kesemeyecekler” şeklinde konuştu.

“Türkiye artık yeni teknolojilerin sadece pazarı değil, bunları geliştiren, üreten ve tüm dünyaya ihraç eden bir ülke hâline gelecektir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu güce, iradeye, teknik bilgiye, insan gücüne sahibiz. Yeter ki kendimize güvenelim. Yeter ki kendimize inanalım.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapay zekâ her alanda olduğu gibi otomobillerde de giderek öne çıkıyor. Sanayimizi tüm unsurlarıyla bir sonraki çağa şimdiden hazırlamak istiyoruz. Türkiye’nin otomobili projesindeki teknoloji birikimimiz, diğer pek çok sektörün de önünü açacak, aynı zamanda ateşleyicisi olacaktır. Bunun için hata yapma lüksümüz yoktur” açıklamasında bulundu.

http://www.balikesirim.net/bilgi/2020-guncel-trafik-cezasi-tutarlari-h11352.html

DİREKSİYON GEÇTİ, TEST ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin direksiyonuna geçerek yerli otomobilinin SUV modelini kullanarak test etti. 

Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirdiği test sürüşünde  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş ile torunu Ahmet Akif Albayrak  eşlik etti.


 

Editör: Haber Merkezi