Onur Süt: 40 yıldır değişmeyen lezzet serüveni

2020 yılı İSO ikinci 500 sanayi kuruluşu sıralamasında 448. Sıradan giriş yapan Onur Süt,

1970 yılında Ferit Gündoğdu tarafından kuruldu. Bugün Türkiye’nin sayılı peynir üreticilerinden olan kuruluş, Klasik Beyaz peynir, Taze Kaşar peyniri, İzmir Tulumu, Örgü, Çeçil, Dil peyniri, Lor, Tereyağ üretiminin yanı sıra Mozzarella ve Çubuk peynirini de ürün gamına ekledi.

Onur Süt’e ait; Onur, 10süt, FG/Ferit Gün, Paşaköy Çiftliği ve Onur Bi’lokma markaları tüketicinin tercih ettiği, talep gören markalar. Zincir mağazaların raflarında bulunan bu markaların haricinde birçok mağazaya da private label üretimler gerçekleştiren Onur Süt, 650 çalışanı, günlük 600 ton süt işleme kapasitesiyle dikkat çekiyor.

25 bin metrekare açık, 10 bin metrekare kapalı alandan oluşan Onur Süt gıda üssünde en ileri teknolojiyle, her safhada hijyen ve gıda güvenliği proseslerine uyarak üretim gerçekleşiyor. Ege ve Marmara bölgesinin en doğal sütleriyle üretilen peynirlerin formülü ve lezzeti 40 yıldır değişmeden korunuyor, 25.000 satış noktasında tüketiciyle buluşuyor.

10Süt Çiftliği Marmara’nın en büyüğü

Gündoğdu ailesinin bir yatırımı olan firmada bugün 3. nesil işbaşında. Onur Gündoğdu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Onur Süt, tamamlandığında Marmara Bölgesi’nin en büyük çiftliklerinden biri haline gelecek 10Süt Çiftliği’nde çalışmaları hızla sürdürüyor. Bugüne kadar 15 milyon USD harcanan çiftlikte, tam otomasyonlu bir sistem kuruluyor. 2.000 sağmal inek, toplamda 6.000 hayvan kapasiteli çiftlikten günlük 60 ton süt üretimi öngörülüyor. 10süt Çiftliği’nin tamamlanmasıyla, buradan elde edilen sütler, özel ürünler olarak tüketiciyle buluşacak.

Yeni yatırımlar 2021 yılıyla hızlanacak

41. yaşına girmeye hazırlanan Onur Süt’ün Yönetim Kurulu Başkanı Onur Gündoğdu; “Bu yıl, başarımızı İstanbul Sanayi Odası’nın ikinci 500 sanayi kuruluşu arasına 448. Sıradan girerek taçlandırdık. Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Zirveye doğru emin adımlarla yürüyoruz. Gerek 10süt Çiftliği’miz, gerekse full otomasyonlu yeni fabrika yatırımlarımızla, Onur Süt’ü yakın bir zamanda sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da önemli bir aktör olarak göreceksiniz. Çünkü biz, sadece işimize odaklandık, Türkiye’nin lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmayı kendimize misyon olarak seçtik” dedi.

Onur Süt yeni pazarlarda

Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden Onur Süt, Ortadoğu pazarına hızlı bir giriş yaptı. Türk lezzetlerini bu pazarların yanında Türk dünyasına, Afrika ve Avrupa ülkelerine de ulaştırmayı hedefliyor. 2021 yılıyla birlikte yeni ürünlerinin lansmanını gerçekleştirecek olan firma bölgesel bir güç olma yolunda ilerliyor.

Onur Süt’ün dış pazarlardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Gündoğdu, “Ortadoğu’daki tüketicilerden ürünlerimizle ilgili çok olumlu dönüşler aldık. Pazarın bu talebi, yüklü miktarda ihracat bağlantıları yapmamızın önünü açtı. Buradaki varlığımızı gün geçtikçe artıracağız. Ayrıca kısa vadede Türkiye’yle iyi ilişkileri olan Afrika ülkelerine açılmayı hedefliyoruz. Kimbilir belki ilerleyen günlerde burada fabrika açmayı bile değerlendirebiliriz.” dedi.

İLK 500'DEKİ BALIKESİR FİRMALARI

İKİNCİ 500'DEKİ BALIKESİR FİRMALARI

Editör: Haber Merkezi