Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, AK Parti iktidarı öncesi hayvanların otladığı Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde gördüğü manzara karşısında gururlandı. 

OSB' yi ziyareti sırasında konuşan Balıkesir Milletvekili Aydemir, "Türkiye’nin ekonomi ve ticaret hayatının lokomotifi olan Ege ve Marmara Bölgelerinin merkezinde bulunan Balıkesir, özellikle devletimizin ulaşım yatırımlarından olumlu etkilenmiş ve bu sayede yatırımcının ilgisini çekmiştir. “dedi.

"Yatırım açısından cazibe merkezi haline gelen Balıkesir'in nüfusunun artış eğiliminde olması organize sanayi bölgelerine olan ihtiyacı her geçen gün artırıyor." diyen Milletvekili Aydemir şunları söyledi:

"123 fabrika ve 9000'e yakın çalışanı ile üretim ve istihdamın en önemli merkezi haline gelen Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) ülke ekonomisine de önemli katkı sağlıyor."

BALOSB’de fabrikası bulunan firma sahipleriyle bir araya gelen Milletvekili Aydemir, bölgede fabrikası olan herkese teşekkür etti.

SIFIR ATIK PROJESİNE TAM DESTEK

Balıkesir AK Parti Milletvekili Aydemir'in ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını belirten BETEK Taşyünü A.Ş. Fabrika Müdür Yardımcısı Emrah Coşkun: "Balıkesir OSB’de fabrikamız olmasından dolayı çok mutluyuz. Bizim fabrikamız 75 bin m² alan üzerinde kurulmuş olan bir fabrikadır. “şeklinde konuştu.

Coşkun ayrıca şunları dile getirdi: "Endüstriyel otomasyona uygun olarak üretim yapan fabrikamız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde başlatılan sıfır atık projesine de destek veriyor. Fabrikamız kurulduğu günden bugüne sıfır atık prensibiyle hizmet etmiştir. Fabrikamızın ve BAL OSB’nim üretim kapasitesinin artmasıyla fabrikamız çalışan sayısı 150'ye ulaşacaktır. Bundan dolayı çok mutluyuz. "

ÇALIŞAN SAYIMIZ ARTACAK

Son yıllarda yatırım yapmış diğer bir firma Ekosinerji A.Ş. Fabrika Müdürü Yasin Çakar da," Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde orta ve yüksek gerilim elektrik panosu üretimi gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 250 kişinin çalıştığı fabrikamız yeni üretim tesisini de hizmete açmasıyla bu sayıyı 350 kişiye ulaşacaktır. “dedi.

ÜLKEMİZDE BİR İLKE İMZA ATIYORUZ

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kredilendirilen ilk küçük sanayi sitesi olma özelliği taşıyan ve yapımı hala devem eden Altıeylül Ağaç işleri küçük sanayi kooperatifi İnşaatını da gezen Milletvekili Aydemir, inşaat ve işleyişi hakkında bilgiler aldı.

Altıeylül Ağaç işleri küçük sanayi yapı kooperatifinin Ülkemizde bir ilke öncülük ettiğini görmek bizleri gururlandırıyor diyen Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Müdürü Mesut Eray ve Oda Bşk. Sayın Kamil Güler, milletvekili Aydemir 'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Yapmış olduğu ziyaretten ve yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren milletvekili Aydemir Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Müdürü Mesut Eray ve Balıkesir Umum Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil GÜLER ve yönetim kuruluna teşekkür ederek OSB ziyaretini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi