BALIKESİR'de yüksek teknoloji ürünlerin yerli imkanlarla üretilmesi ve Ar-Ge çalışmaları için yapımına geçen yıl başlanan "Balıkesir Teknokent" hizmete girdi. 
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Çağış Yerleşkesi'nde 9 bin 970 metrekare kapalı alanda inşa edilen ve 69 ofis, konferans salonu, sosyal donatı ve restorantın yer aldığı Balıkesir Teknokent ilk faaliyetini gerçekleştirdi. 

Teknonet'in donatılarıyla göz kamaştıran binasındaki ilk etkinlikte KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Dr. Deniz Timurçin ağırlandı.
Etkinlikte, Balıkesir Üniversitesi öğrencilerine ve girişimcilere Kosgeb destekleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Ardından  eş zamanlı düzenlenen oturumlarda; "Temel Bilimler, Veteriner ve Tıp Bilimleri", "Mühendislik Bilimleri", "Sosyal Bilimler" oturumları gerçekleştirilti, İş Fikri Olanlar için Girişimcilik Atölyesi çalışmaları yapıldı. 

Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Erhan Balcı, etkinliğin açılışında yaptı konuşmada, Teknokent’lerin yenilikçi, Ar-Ge ve yazılım firmalarının kurulması ve büyümesini amaçlayan organizasyonlar olduğunu, dolayısıyla girişimciliği destekleyen ve özendiren türden etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek, etkinliğin Balıkesir sanayi ve ticaret hayatına katkı yapacak yeni iş fikirlerinin oluşturması dilediklerini ifade etti.


Etkinliğe katılan üniversite öğrencilerinin iş fikirlerini paylaşıp projelendirme detaylarını öğrenme fırsatı buldukları etkinlikte, KOSGEB Balıkesir il Müdürü Dr. Deniz Timurçin de, KOSGEB destekleri hakkında katılımcılara sunum yaptı. 


Etkinlik Kobi Uzmanları Fatih Rüştü Keleş, Kadir Dağdeviren, Deniz Aydın ve Uğur Şeker’in sunumlarıyla devam etti. Daha sonra İş fikri olanlar için eş zamanlı olarak  "Girişimcilik atölyeleri" düzenlendi. 

GİRİŞİMCİLERE ÇAĞRI

Balıkesir Üniversitesi Teknokent’te yer almak için girişimci firma başvurularınızı https://portal.bauntek.com.tr/Login/Login yapabilirsiniz. 

Editör: Haber Merkezi