Balıkesir'de Türkiye'nin en büyük meyve ve sebze kurutma tesisi kuruluyor..

Ovaköy'de kurulumu devam eden üretim tesisinde Freaze Dried (yüksek vakum altında dondurarak kurutma), Vacuum Belt Dried (vakum altında bantlı kurutma), Chickpea (nohut Püre) ve Nohut Unu Tozu sistemleri kullanılarak üretim yapılacak.  Vacum Belt Dried, sadece Türkiye’de bulunan bir sistem olup ilkler arasında yer alıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Altıeylül Ovaköy kırsal mahallesinde Döhler tarafından kurulumu devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Ayhan Aydınol'un da hazır bulunduğu ziyarette, İl Müdürü Erkan Alkan, Döhler gibi yatırımcı firmaların kuracak oldukları bu sistemlerin Balıkesir'de ekiliş ve üretimi teşvik ettiğini, üretilen ürünlerin dünya markaları ile yarışma fırsatı yakaladığını ifade etti.

Özellikle çilek ekiliş alanlarında uygulanan projeler sonucu ekiliş alanlarında önemli artışların olduğunu dile getiren Alkan, yakın gelecekte Balıkesir'in kurutulmuş gıda ürünlerinin merkezi olacağını vurguladı.

Salça, domates püresi, elma, karadut, böğürtlen, ayva, erik, incir, trabzon hurması işlenen Döhler tarafından Balıkesir'de kurulan işletmede kurutulmuş çilek üretilmesi hedefleniyor.

Tesisin devreye girmesiyle Balıkesir kurutulmuş gıda ürünlerinin merkezi olacak.

Editör: Haber Merkezi