SUSURLUK'taki dev tesislerin akibeti belli oldu. Önce bir kaç kez el değiştiren, ardından konkordato ilan edip iflası mahkemece kabul edilen Yörsan A.Ş. icra yoluyla satışa çıkarıldı. 

Balıkesir'in en büyük süt ve süt ürünleri fabrikalarından olan Yörsan'ın satış ihalesi bugün Yörsan Yemekhanesi'nde gerçekleşti. 

Susurluk İcra İflas Dairesi tarafından yapılan açık arttırma,fabrika için biçilen fiyat olan 120 milyon 300 bin liradan başladı. 

Matlı Holding, 120 milyon 350 bin  liralık teklifiyle 6 aydır satış süreci devam eden Yörsan firmasının yeni sahibi oldu.

ÖNCE İŞÇİ ALACAKLARI ÖDENECEK

Fabrika için muhammen bedel olarak 230 milyon 550 bin 944 lira belirlenmişti.

Satıştan elde edilen gelirle önce eski çalışanların alacakları ödenecek. 

MATLI GRUP HAKKINDA

Matlı Gıda Grubu’nun kurucusu Ömer Matlı, iş hayatına 1965 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinde soğan ticareti yaparak başladı. 1970’lerin başında hayvan ticaretine ve buna paralel olarak mandıracılığa geçen Ömer Matlı, bu işlerde elde ettiği başarıların getirdiği ticari itibarı ve birikmiş sermayesi ile birlikte çeltik işine girdi ve 1980 yılında kurduğu çeltik fabrikasıyla tüccarlıktan sanayiciliğe adım attı.

Ömer Matlı, 1986 yılında hayvan yemi üretmeye karar verdi. Bu yatırım kararı, 1988 yılında ilk büyükbaş hayvan yemi üretiminin gerçekleşmesi ile somutlaştı. Karacabey’deki fabrikada saatte 10 ton süt ve besi sığırı yemi üretiliyordu. Hedef kitle ise başlangıçta Karacabey, Mustafakemalpaşa, Bandırma ve çevresindeki süt ve besi sığırı yetiştiricileriydi. Bu ilk fabrikaya 1992 yılında bölgenin ilk modern mısır kurutma tesisi eklendi.
Matlı Gıda Grubu Nisan 2010’da ise yepyeni bir sektöre adım atarak yumurta üretimine başladı.

Türkiye’nin en büyük 137. sanayi kuruluşu

Matlı Gıda Grubu halen yem üretimi, gıda üretimi, tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma ve hammadde ticareti alanlarında faaliyet gösteriyor. Matlı Grubu’nun ana şirketi Proyem A.Ş., İSO’nun “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında, 2020 yılı verilerine göre 91’inci sırada yer alıyor.

Matlı Gıda Grubu’nda bordrolu ve taşeronlarla birlikte yaklaşık 1.000 kişi istihdam ediliyor. Türkiye’nin 81 ilinde 500’ün üzerinde bayi ağı olan şirket, öte yandan yaklaşık 3 bin tedarikçi ile ticaret yapıyor.

Editör: Haber Merkezi