TARIM ve Hayvacılığın da başkenti olarak bilinen Balıkesir, tarımsal üretimde Türkiye'nin 1 numarası olma yolunda önemli bir yatırım müjdesi aldı. Dünyanın en büyük jeotermal ısıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Balıkesir'de kurulacağı açıklandı. 10 bin kişiye ekmek kapısı olacak dev yatırım Gönen'i de tarım üssüne dönüştürecek.

Eti, sütü, peyniri, balı, yumurtası, zeytini, zeytinyağı, sebzesi, meyvesi ve tahıl üretimiyle Türkiye’yi Doyuran Balıkesir'i Dünyanın en iyisi yapacak önemli bir karar alındı. Tarım ve Orman Başkanı Vahit Kirişçi'nin duyurduğu müjdeli haber, çay dışında her ürünün yetiştiği topraklara sahip Balıkesir'de heyecan yarattı. 10 bin insanımıza ekmek kapısı açacak OSB'nin kurulacağı ilçe de belli oldu. 

Balıkesir'de yüzleri güldüren, üreticileri heyecanlandıran müjdeli haberi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi verdi.

Bakanlığınca bugün Uşak'ta düzenlenen programlarına katılan Prof Dr. Vahit Kirişçi'den Balıkesir'e büyük müjde geldi. 

Twitter'daki hesabından Kirişçi; "Dünyanın en büyük jeotermal ısıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas OSB’yi Balıkesir’de kuracağız. 

- 8 bin dekar alanda yıllık 250 bin ton sebze üretilecek,

- 10 bin kişi istihdam edilecek,

- RES, GES ve biyokütle enerji üniteleriyle desteklenecek. 

Hayırlı uğurlu olsun."  paylaşımını yaparüak Balıkesirliler'i heyacanlandırdı. 

KURULACAK İLÇE BELLİ OLDU

Kirişçi, "Ülkemizin yatırım, üretim, istihdam hedefleri doğrultusunda alın teri ile akıl terini birleştirmek isteyen üreticileri ve yatırımcıları desteklemeye devam ediyoruz." dedi.

Söz konusu OSB, bir süre önce jeotermal ısıtmalı muz üretiminin de başlatıldığı Gönen'de kurulacak.

YÜCEL YILMAZ 'IN PAYLAŞIMI

Müjdeli haber, Güney Kore'de bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı da heyecanlandırdı.

Bakan Kirişçi'nin twitter hesabından duyurduğu müjdeli haberi Yılmaz, "Balıkesir üretecek, Türkiye güçlenecek!" mottosuyla retweet ederek duyduğu heyecanı paylaştı.

Bakan Kirişçi'nin twitter hesabından duyurduğu müjdeli haberi Yılmaz, "Balıkesir üretecek, Türkiye güçlenecek!" mottosuyla retweet ederek duyduğu heyecanı paylaştı.

Editör: Haber Merkezi