Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, UNESCO Gastronomi alanında yaratıcı şehir unvanına sahip Çin’e bağlı Özerk Yönetim Bölgesi Makao’da gerçekleştirilen yarışmada; Türkiye’yi temsil eden ve “peynir ve süt” kategorisinde, dünyanın en iyisi seçilen “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabı hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin ve Balıkesir’in bu kitapla süt ve süt ürünlerinde söz sahibi bir çok ülkeyi geride bıraktığına dikkat çeken Kula, “Bu başarı sonrası ilimizdeki peynir firmaları markalaşma yolunda hızla ilerleyerek sürdürülebilirliği sağlamalıdır” dedi.

 TANITIMA KATKI SAĞLADI

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber hanımefendiler tarafından yazılan eserin, ülkemizin ve ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağından şüphem yok.

Eserin kazandığı Dünya Birinciliği bizleri çok gururlandırdı. Balıkesir süt üretiminde ülkemizin, üst sıralarında yer almaktadır.

Süt üretiminin bu denli yoğun olduğu ilimizde süt ürünleri de buna bağlı olarak adından söz ettirmektedir.

Bu kitap hem bu sektörün hem ilimizin hem de ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlanmıştır” dedi.


“WİNNER” ETİKETİ 

AYRI BİR DEĞER KATACAK

Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ayrıca, Almanya, Kanada ve Fransa gibi süt ve süt ürünleri üretiminde dünyada söz sahibi olan ülkeleri geride bırakarak birincilik ödülünü kazanmanın kolay olmadığına dikkat çekerken, “Almanya, Kanada ve Fransa Dünya’da süt ve süt ürünleri alanında söz sahibi olan ülkeler. Bu ülkelerin, süt ürünlerinde hatırı sayılır sayıda coğrafi işaretli ürünleri bulunmakta. Bu ülkelerin geride bırakılması ve kitabın ” Winner” etiketiyle basılması birinciliğe ayrı bir değer ve anlam kazandırıyor. Bu başarı sonrası ilimizdeki peynir firmaları markalaşma yolunda hızla ilerleyerek sürdürülebilirliği sağlamalıdır” dedi

Editör: Haber Merkezi