balıkesirim.net'in İstanbul'da 75 kuruş olan ekmeğin Balıkesir'de 1.5 liradan satılmasını haberleştirmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi sahibi olduğu Fırıntaş'ta yeni bir ayarlamaya gitti. Fiyatı sabit tutan Fırıntaş, gramajı arttırdı.

Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden FIRINTAŞ, 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 300 gram ekmeği 1.5 liradan satmaya başlamıştı. 

Balıkesir'de vatandaşlara ucuz, kaliteli ve sağlıklı ekmek yedirmesi amacıyla kurulan Fırıntaş'ın ekmeğe zam yapması ve özel fırınlarla aynı fiyatı uygulaması vatandaşların tepkisini getirmişti.

balikesirim.net, İstanbul ve Ankara'da belediyelerin sahibi olduğu halk ekmek fabrikalarında üretilen ekmeğin 75 ila 90 kuruşa satıldığını gündeme taşımıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,tepkiler üzerinetalimat verdi ve Fırıntaş yönetimi ekmeğin gramajında değişiklik yapma kararı aldı. 

Yeni uygulamayla 300 gramı 1.5 liradan satılan ekmekte fiyat sabit kaldı, gramaj arttı. 

Belediyenin sahibi olduğu Fırıntaş,  350 gram ekmeği 1.5 liradan satışa sunmaya başladı.

Fırıntaş, ‘çarşı ekmeği’ olarak adlandırılan beyaz ekmeğin gramajındaki artışla bir anlamda fiyatta indirime gitmiş oldu. Ancak diğer ekmek çeşitlerinde gramaj ve fiyatlarda değişiklik yapılmadı.

Fırıntaş'ta 500 gramlık tam buğday ekmeği 3.5, sarı buğday ekmeği ise 3.75 liradan satılıyor.

Editör: Haber Merkezi