Ticaret Odası'nın şehri bir araya getirerek bütünleştiren "Barış Aydın Meclis Salonu" açılışında günün bombası(!) eski belediye ve oda başkanı Ziyaettin Tan'dan geldi. İlerleyen yaşına rağmen zinde olduğu gözlenen Tan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile arasında ilginç bir diyaloğ yaşandı. 

Odaya hizmetleri karşılığı şildini Vali Hasan Şıldak ile Yücel Yılmaz'ın takdim ettiği Ziya Tan, duygularını paylaştığı ve "başkanlığı aday olabilirim" ifadelerini içeren konuşmasıyla salondakilerin dikkatlerini çekti, alkış aldı. 

Balıkesir'de 1984-89 ila 1999 ila 2004 yılları arası Belediye başkanlığı yapan Ziya Tan, bir dönem başkanlığını üstlendiği Ticaret Odası ile yollarının nasıl kesiştiğini anlattığı konuşmasında günün bombasını da patlattı.

ZİYA TAN: ADAY OLABİLİRİM 

Tan şöyle konuştu:

"1974'de Ticaret Odası meclisine yedek olarak seçilmişim, haberim yok. Daha sonra bir arkadaşımızı ayrılmış. Onun yerine beni çağırdılar. Meclis üyesi oldum. Sonra yine seçildik. İsmail İlşekerciler vardı. Oda yönetimini gençleştirelim dediler.  Sonra ben 82'de oda başkanlığını kazandım.  Bizim zamanımızda böyle salon, ihtişam yoktu. Büyük bir masa vardı. Bütün meclisi onun etrafında toplardık. Ben şimdi bugüne bakıyorum, her imkan  var."

Tan'ın asıl ilgi çeken ve salonun büyük kahkaha atarak ve alkışlarla karşılık verdiği sözleriyse şöyle: "40 sene evvelden de başkandım. Bugün de aday olabilirim. Bu gençler yine çalışır. Sonra yine onlara bırakırım. Kutluyorum arkadaşları."

İlerleyen yaşına rağmen zinde olduğu gözlenen Ziya Tan'ın, BTO Başkanı Rahmi Kula ve ekibini tebrik ederek bitirdiği konuşmasında kullandığı "aday olabilirim" sözlerini sahnede kendisine eşlik eden  BTO Başkanı Rahim Kula ile meclis Başkanı Okan Telaşeli başta olmak üzere salondakiler uzun süre alkışladı.

ZİYA BAŞKAN MANŞETİ VERDİ

Bu sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da "Manşet belli oldu. Yarın manşetler belli oldu" ifadelerini kullanarak Tan'a esprili atıfta bulunduğu görüldü.

Ticaret Odası'nda Fahri Ermişler başkanlığı döneminde Meclis başkanı olarak bir süre görev yapan Yılmaz'ın sözleri de ilgiyle karşılandı.

Editör: Haber Merkezi