Balıkesir, bölgesinde tarım ve hayvancılık sektörüne bağlı olarak gelişmekte olan bir ilimiz.
Bandırma sanayi, Körfez bölgesi ise turizmde marka değeri yükselen merkezler haline dönüştü.
Nüfusu 1.5 milyona yaklaşan Balıkesir, Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra her anlamda değerine değer kattı. 
Balıkesir’in çok yönlü gelişimi, konut fiyatlarını da etkiledi.
Balıkesir, Bandırma, Burhaniye, Ayvalık ilçelerinde fiyatlar yükselirken, çevre bölgelerde düşüş gözleniyor.
Avlu projesi gibi Balıkesir sosyal hayatına canlılık getiren yatırımların, şehirdeki gayrimenkul fiyatlarına da yansıması oldu.
GAYRİMENKULE YATIRIM YAPAN KAZANIR
Uzan Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı sahiplerinden İsmail Uzan, balıkesirim.net muhabirine yaptığı değerlendirmede, bütün bölgelerde hareketliliğin mevcut olduğunu ama gelişim özellikleri göz önünde bulundurulursa Balıkesir ve Bandırma inşaat sektörünün gözde yerleri kapsamına girdiğini belirtiyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan BALTOK tarafından inşa edilen Yeni Karesi konutları ilgi gördü.
En fazla hareketliliğinse, sosyal konutlarda görüldüğünü vurgulayan İsmail Uzan, "Gayrimenkula yatırım yapan asla zarar etmez" dedi.
Balıkesir'de, inşaat kalitesine göre konut metrekare birim fiyatlarının 2 bin lira ile 4 bin 500 lira arasında değişim gösterebiliyor. 
BALIKESİR ve BANDIRMA TAVAN YAPTI
İsmail Uzan,  Balıkesir merkeze doğru fiyatların yükseldiğini fakat merkezden uzaklaştıkça düşüş gözlendiğini vurguluyor.
Merkez dışındaki kiralık konutlardaysa, fiyatlar değişebiliyor.
Yeni konut üretiminin, ikinci el konut fiyatlarını aşağıya çektiğini belirten Balıkesirli ünlü gayrimenkul danışmanı İsmail Uzan; ikinci el konutlarda metrekare hesabının, konutun merkeze olan yakınlığı ele alınarak fiyatlandırıldığını ve metrekare fiyatının semte göre değişebildiğini hatırlattı. 
BU YERLERDE KONUTLAR 'ALTIN' DEĞERİNDE
Bu arada balıkesirim.net muhabirlerinin yaptığı araştırmada, Balıkesir ve Bandırma merkezlerinde çarşı merkezlerinin, alan olarak darlığı ve sıkışıklığı nedeniyle satılık ve kiralık dükkân fiyatları daha yüksek görülüyor.
Uzan, Balıkesir çarşısında satılık 50 metrekare dükkanın yaklaşık 2 ila 4  milyon liradan fiyatlandırıldığını, aynı dükkanın aylık kirasının ise yaklaşık 5 ila 8  bin lira civarında olduğunu belirtiyor.
Arsa fiyatları da yine merkezde yüksekken, merkezden uzaklaştıkça düşüyor. 
Editör: Haber Merkezi