BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin sahibi olduğu BALTOK Şirketi tarafından yapılacak Yeni Karesi Projesi için lansman programı düzenlendi. Balkonuk Center'da gerçekleşen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un ev sahipliğindeki tanıtım toplantısına Balıkesir Milletvekili Av. Mahmut Poyrazlı, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur, Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Osman Yenidoğan ilçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Mahalle Muhtarları ile önceki yönetimlerin zamanında yaklaşık 25 yıldır mağdur edilen vatandaşların da yer aldığı yüzlerce davetli katıldı.  

“BALIKESİR KENTE MERKEZİ KASABA GÖRÜNÜMÜNDE"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Tanıtım toplantısının açılış konuşmasına çarpıcı tespitlerde bulunarak başladı.
Uğur, “Balıkesir için yeni bir çığır açtığımız bu mutlu günde bizlerle olduğunuz için teşekkürler. Balıkesir, maalesef planlı kentleşme hamlesini yıllardır yapamadı. Gerçeği konuşmak gerekirse kent merkezimiz kasaba görünümünde. Çamlık Tepesi’nden baktığınızda göreceğiniz tek şey beton yığınları. Maalesef şehir merkezinin rengi yeşilden çok griye çalık. 

"BALIKESİR'İ TÜRKİYE'NİN 2023 VİZYONUNA HAZIRLIYORUZ” 
Göreve geldiğimiz günden beri, Balıkesir'i Türkiye'nin 2023 vizyonundaki rolüne hazırlıyoruz.  Bir kentte ticari ve sinai her faaliyetin ilk şartı uygun fizik mekan üretmektir. Bizim görevimiz her yatırıma uygun atmosferi ve şartları oluşturmak. Elbette bunu yaparken; bu yatırımlarla oluşacak istihdamın; nüfusun yaşayacağı alanları tasarlamalıyız. Geleceğe çok daha ferah çok daha yeşil bir Balıkesir bırakmalıyız. Deprem bölgesindeki Balıkesir'de yaşam alanlarını sağlam zeminlere yeni binalara taşımalıyız” dedi.

“SAĞLAM ZEMİN. YEPYENİ BİR KENT”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  büyük heyecan uyandıran dev konut projesiyle ilgili detaylarını anlattığı konuşmasında şunları kaydetti;

“Deprem bölgesindeki Balıkesir'i, zemini sağlam olan tepelere taşımalıyız.
Bakınız, Eski Balıkesir, Çamlık Tepesi’nin eteklerinde. Bunu yaparken de teknolojiyi kullanarak, modern bir şehir planlaması ve estetik bir mimari çizgi yakalamalıyız. Balıkesir'in sürdürülebilir kentleşme hareketine bu projeyle start veriyoruz. Yeni bir şehircilik anlayışıyla yepyeni bir kent kuruyoruz. 

 
YENİ KARESİ KONUT PROJESİ NEREDE YAPILIYOR?
Yeni kentin ilk projesi: Yeni Karesi. 
Proje alanımız, Edremit çevreyoluna 500 metre mesafede, şehir merkezine 3.5 kilometre, şehre hakim bir tepede, zemini sağlam, havadar, şehir manzarasına karşı, Kaz Dağları’nın esintisini alan bir konumda. İşte, Balıkesir'in yeni yaşam alanlarının ilk adımı: Yeni karesi. Balıkesir'e de bu yakışır. Balıkesir'in ışıklarının izleneceği, keyifli bir yaşam alanı.
"DAİRELER TÜRK AİLE YAPISINA UYGUN OLARAK TASARLANDI"
 Projemiz 2 etaptan oluşuyor. Toplam 2400 konut. Projede, 54 dönüm park ve rekreasyon alanı var. 2.300 metrekare sağlık tesisi, 2.000 metrekare cami, 6.000 metrekare okul olmak üzere 64.000 metrekare sosyal donatı alanı var. Konut blokları 147.000 metrekare alanda bulunuyor. 1. etap, toplam 107 dönüm alan üzerinde inşa edilecek. 6 farklı blok ve 11 farklı tip daire var. Toplam 27 blok. 
 
Türk aile yapısına uygun daireler, birbirinin önünü kapatmayacak şekilde tasarlandı. Çocuk oyun alanları, parklar, geniş yollar ve spor alanları, bloklar arasına dağıtıldı. Site güvenliğiyle, mahalle samimiyetini buluşturan, yeni bir konsept geliştirdik. Komşuluk ölmeyecek. Selamlaşma bitmeyecek. Çocuklar yollarda değil, geniş bahçelerde ve parklarda oynayacak. Balıkesirli hemşerilerimin, 10. kattaki balkonunda, manzaraya karşı kahve içme keyfini yaşamasını istiyorum” diye konuştu. 

 “YENİ KARESİ BALIKESİR'İN YENİ PRESTİJ ALANI OLACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Yeni Karesi'yi Balıkesir'in yeni prestij alanı olarak niteledi. Projenin ve konutların tanıtımını da bizzat kendisi yapan Başkan Uğur, konuşmasını şöyle tamamladı:

“İşte Yeni Karesi konutları; birbirine dost daireler, Otoparkları ve oyun alanları ile sağlam zeminde kurulu, sağlam konutlar. 

İlk etapta 6 farklı blok tasarımı, 11 farklı daire mimarisi var.  
En küçük dairemiz brüt 70 metrekare; 2 oda 1 salon, farklı cephelere bakan şirin daireler. Hane nüfusunuza ve bütçenize göre tercih edebileceksiniz. 
Bir diğer daire tipi ise; 3 oda 1 salon, 90 metrekare brüt alana sahip. 20 metrekare salonlu, ebeveyn banyolu daireler. Her biri farklı cephelere bakan daireler. Sabah gün ışığı ile uyunmak isteyen, doğu cepheyi, gün batımına karşı çay içmek isteyen ise batı cephedeki daireyi seçecek. Üstelik, 120 metrekare 3+1 daireler de var. 

"BENİM HEMŞERİM BÖYLE BİR EVİ HAK EDİYOR"

Bütçeye göre, ihtiyaca göre, mimari çözümler ürettik. 
30 metrekare salonu, ebeveyn banyosu ve çift tuvaleti, iki balkonu var. 3 cepheyi gören başka bir daire. 3 oda 1 salon, 150 metrekare. 33 metrekare salonu var; kayıp alan yok, çamaşır odasına kadar düşünülmüş. 4 oda 1 salon daire de var. 170 metrekare alanı geniş odaları, balkonları, geniş mutfağı ile kullanışlı bir daire. 
Benim hemşehrim böyle bir evi hakediyor. Yeşilin içinde huzurlu bir yaşam şimdi bizleri bekliyor. Kim böyle bir ortamda yaşamak istemez ki? Ticari birimleri, sosyal donatıları ile Yeni Karesi, Balıkesir’in yeni prestij alanı olacak. Ben de ilk daireyi sizlerle birlikte Yeni Karesi’den alıyorum, hayırlı olsun.”


 

YENİ KARESİ KONUT PROJESİNDE DAİRELER SATIŞA SUNULDU

Balıkesir Büyükşyehir Belediyesi güvencesiyle; Belediye iştiraki olan BALTOK tarafından geliştirilecek projede; 2+1; 3+1; 4+1 ve 70 m2'den başlayıp 170 m2'ye kadar farklı boyutlarda 11 farklı daire tipi üretilecektir. Son teknoloji ve modern mimariyle tasarlanan süper lüx konutlar başvuru sırasına göre satılacak. 2400 süper lüx konutlardan ön taleplerle ilk aşamada 540 daire lansmana özel fiyatlarla satışa sunuldu. Başvuru sırası önceliği ile 200TL kayıt ücretini BALTOK hesabına yatıran başvuru sahiplerine 3 ay içerisinde bankalarla yapılacak anlaşma çerçevesinde uzun vade ve düşük taksit imkanı sunularak kesin satış yapılacak. 

Tapu tahsis hak sahiplerine, özel fiyat ve özel ödeme koşulları ile ev sahibi olma imkanı verilecek. Hak sahipleri başvurularını Emlak İstimlak Daire Başkanlığı’ndaki Beyaz Masa personeline yapacaklar. 

Editör: Haber Merkezi