Balıkesir polisinin gerçekleştirdiği operasyonda 160 vatandaşı, sosyal medya üzerinden verdikleri sahte ilanlar ile yaklaşık 1 milyon lira dolandıran 31 kişi yakalandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri; Erdek Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçerek, sosyal medya uygulaması üzerinden verdikleri sahte ilanlar ile 160 vatandaşı yaklaşık bir milyon lira dolandıran şüphelilerin Denizli ilinde bulunduklarını belirledi.

Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Balıkesir, Denizli, Afyonkarahisar ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 20 Aralık 2022 günü saat 07.30'da toplam 3 ilde eş zamanlı olarak operasyon yapıldı ve 31 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda; 191.350 TL nakit para, 140 Dolar, 200 Euro, 1 Kuru Sıkı Tabanca, 25 fişek, 32 akıllı telefon, 2  tuşlu telefon, 16 sim kart, 2 Laptop, 2  harddisk, 2  flash bellek, telefon numaraları ve hesap bilgilerinin yazılı olduğu 2 ajanda, 1 adet uyuşturucu düzeneği ve 5 gram metamfetamin ele geçirildi.

“Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurmak” ve “Bilişim Sistemleri Vasıtası ile Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından yakalanan 31 şüpheliyle ilgili Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğünce adli işlemlere başlandı.

Editör: Haber Merkezi